StudioARTE: Patricia Teodorescu- SoloSHOW

Desen_perete_Calina_negativ_mic_AFIS

SOLOSHOW

artist: PATRICIA TEODORESCU

PROGRAM BUCHAREST ART WEEKEND la StudioARTE: 18-19.10.2014,orele 14h00 – 20h00

Proiect realizat cu sprijinul AIURART (Aiurart Contemporary Art Space)

PATRICIA TEODORESCU a studiat la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, departamentul de sculptură, clasa profesor Napoleon Tiron. A expus la Muzeul Naţional de Artă Contemporană Bucureşti, România, la NGBK, Berlin, Germania, la Casino Luxemburg – Forum d'art contemporaine, Luxemburg, la Renaissance Society Chicago, SUA, la The Kitchen, NYC, SUA, la Centrul Contemporan de Artă Konkordia, Vršac, Serbia, la Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal, Sibiu, România. A primit în 1997 bursa pentru sculptură a Uniunii Artiştilor Plastici din România, şi în 2005 premiul 1 oferit de Centrul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti, România.

" Tematica aleasa de mine este o consecinta a preocuparilor si trairilor mele artistice tinzand spre o conceptualizare a ideii, o manipulare a materiei in favoarea acesteia , care se adreseaza si in care se regasesc ceilalti facand abstractie de culoare, statut social sau coordonate geografice. Sunt interesata de deschizatorii de drumuri, de latura experimentala, de creatorii de spatii si stari de spirit , in mod special de tematici de asceza. Amintesc aici nume ca Nam June Paik, Pipilotti Rist si Bill Viola.

Respect discursul asumat dar care crede in rezultatul care reuseste sa isi asume mesajul,  cred in lucrarile care depasesc praful trendului de moment si devin ele insele propriile purtatoare de cuvant in TIMP. Urmaresc cu interes ceilalti artisi, emergenti dar si cu mai mare interes pe cei care indifferent de varsta reusesc excelenta."

Studio ARTE este o galerie independentă coordonată de artista Patricia Teodorescu. Galeria este în același timp un spațiu expozițional și un loc al dialogului și al creației, un work in progress realizat cu participarea artiștilor, curatorilor, teoreticienilor și al consumatorilor de artă în general. Studio ARTE se regăsește conceptual în statementul lui Joseph Beuys, care declară în 1979 în Berlin:"Creativitatea nu e monopolul artiștilor. Acesta e lucrul crucial de care am ajuns să-mi dau seama, și acest concept mai larg de creativitate este conceptul meu despre artă. Cînd spun că oricine e artist, mă refer la faptul că fiecare își poate influența conținutul vieții sale într-un domeniu particular, fie pictură, muzică, inginerie, grija pentru bolnavi, economie sau altceva. In jurul nostru fundamentele vieții strigă pentru a fi create sau a li se da o formă. Dar ideea noastră despre cultură este restricționată sever deoarece noi întotdeauna am aplicat-o artei. Dilema muzeelor și a altor instituții culturale apare din faptul că cultura este un cîmp atît de izolat, iar arta este încă și mai izolată: un turn de fildeș în cîmpul culturii înconjurat mai întîi de întregul complex al culturii și educației, apoi de către media. … Conceptul nostru despre artă trebuie să fie universal și să aibă natura interdisciplinară a unei universități, trebuie să existe un nou department universitar cu un concept de artă și știință"

Str. Episcopiei, nr 2-4 (lîngă Ateneul Român), sect. 1, Bucuresti