Designeri români la Vienna Fashion Week

mqvienna

Pe 8 septembrie începe în capitala Austriei cea de-a șasea ediție a „Vienna Fashion Week”. Până pe 14 septembrie evenimentul va reuni în fața Cartierului Muzeelor (Museumsquartier) 89 de prezentări de modă. Startul îl va da celebrul designer Michael Michalsky, denumit în 2009 de către revista „Vogue” noul „guru al modei” din Germania. Ca în fiecare an, la festivalul de la Viena vor participa și designeri români: prezentarea de modă a Irinei Schrotter este programată, spre exemplu, pe 13 septembrie. Andreea Tincu  & Sense și Smaranda Almășan își vor prezenta cele mai noi colecții în ultima zi a festivalului. Totodată Irina Schrotter, Mihaela Glăvan și Smaranda Almășan vor fi prezente și cu un stand la „Vienna Fashion Week”.

Organizatorii susțin că publicul țintă al evenimentului nu este atât publicul exclusivist, cât mai degrabă pasionații obișnuiți de modă: „Dacă vin VIP-uri, ne bucurăm, dar la final cumpărăm Tu si Eu”, afirmă Mueller-Matyas, una dintre cele trei organizatoare ale Săptămânii Modei la Viena, citată de prestigioasa publicație austriacă „Kurier”. 

„Vienna Fashion Week” reunește atât designeri consacrați, cât și creatori de modă aflați în plină ascensiune. Cum era de așteptat, de o atenție deosebită se bucură designerii austrieci: nume precum Callisti, Tiberius, Susanne Bisovsky sau Elfenkleid sunt deja mărci care s-au impus în lumea internațională a modei.

Pe lângă posibilitatea de a participa la prezentări de modă și de a afla care sunt cele mai noi trenduri, „Vienna Fashion Week” este pentru vizitatori și o bună ocazie de a-și îmbogăți garderoba. La standurile amplasate în „Quartier21” din Cartierul Muzeelor, pasionații de modă pot admira îndeaproape, pot încerca și pot achiziționa obiecte vestimentare din cele mai noi colecții ale designerilor prezenți la festival.