Casa Arte: Artistii…unde se duc ei?

Casa Arte va invita la deschiderea proiectului expozitional: Artistii…unde se duc ei? pe data de 25 Mai, orele 19.00 – 22.30.
Locatie: Casa Arte, Str. Popa Tatu 27, interfon 07C, et. 2, tel; 073 749 5775

Expun artistii: Vlad Fodor, Oana Elena Ionel, Diana Tudose, Despina Camino, Andreea Nagy, Liliana Arnaut, Lavinia Elena Vieru, Claudia Ion, Magdalena Arnaudova, Alexandra Sandu

Arta şi Cultura sunt de o importanţă vitală pentru cei care aleg sa nu trăiască în ignoranţă, să nu se lase purtaţi de val, cei care nu doresc să accepte lucrurile după cum li se oferă. Cultura menţine individualitatea. Dacă viaţa e o luptă, atunci Arta este arma prin care rămânem cei care dorim să fim?

Acest secol a creat efectiv o altă realitate culturală, noi sisteme de gîndire, noi forme de exprimare artistică, noi moduri de raportare la lume, o nouă conştiinţă de sine a omului.
Într-o societate de consum unde noile experienţe plastice, noile forme estetice si vizuale ne invadeaza strazile, caminul si traditiile sub o forma agresiva de kitch in scopul consumerismul axat pe imagine; cand inca de pe holurile facultatii de arta stilul artistic tinde catre reproduceri dupa fotografie sau colaje fotografice apoi puse pe panza; daca aceste reproduceri iau locul realitătii sau o înlocuiesc printr-o hiper-realitate…acesta este drumul ales de catre artistii postmoderni: o artă resemnată într-o gîndire goală?

Postmodernismul rastoarna paradigma antropocentrică înlocuind artistul cu un bricoleur – un individ care pune laolaltă fragmente ale sensurilor create de altcineva, nu de el.
Principala caracteristică este reproductibilitatea iar scopul principal este să socheze audienta. Valoarea artei este data de piată (arta este făcută pentru a fi vândută). Este înrolarea într-un mecanism de creatie ce tinde spre exploatarea abilitatilor artistului singura modalitate de supravietuire prin arta?
Postmodernismul permite oricui să expună continuturi atâta timp cât acestea vorbesc despre realitatea socială?

Artistii…unde se duc ei?

Casa Arte
artists run space & project
artavisuala.wordpress.com
facebook.com/casarte