ZORZINI Gallery la ART MONACO 2013

Zorzini Gallery din Bucureşti are plăcerea de a anunţa prima participare a unei galerii de artă contemporană românească în cadrul Târgului Internaţional de Artă de la Monaco, ediţia 2013, un proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi Institutul Cultural Român.

Galeria de artă contemporană ZORZINI GALLERY a fost selecţionată şi invitată în vederea participării în cadrul Târgului Internaţional de Artă Contemporană ART MONACO, aceasta devenind prima participare românească din istoria evenimentului. Artiştii reprezentaţi de Zorzini Gallery la Art Monaco în perioada 25-28 Aprilie 2013 sunt Teodora AXENTE, Dan BEUDEAN şi Andrei GAMART. Acest proiect este susţinut şi finanţat de către AFCN şi ICR.

Cu o reputaţie mondială rapid dobândită, Art Monaco are ca invitaţi reprezentanţi internaţionali atât din partea marilor galerii cât şi din partea galeriilor emergente. Art Monaco va prezenta publicului lucrări de artă aparţinând tuturor formelor de expresie: pictură, sculptură, fotografie, desen, instalaţie, video etc. Art Monaco reprezintă un punct de referinţă esenţial pentru scena culturală internaţională, fiind unul dintre cele mai exclusiviste evenimente din lume. Cu un juriu şi un comitet de selecţie specializate, formate din critici de artă şi curatori renumiţi, Art Monaco reprezintă o oportunitate de penetrare a contextului internaţional şi de recunoaştere pentru arta românească. În 2012, Târgul de Artă Contemporană Art Monaco a găzduit 70 de galerii de pe toate continentele, 3.500 de lucrări de artă şi s-a bucurat de prezenţa a peste 10.000 de vizitatori avizaţi şi a numeroase personalităţi, printre care Prinţul Albert de Monaco.