UAP: DESPRE ELENA IN GENERAL

untitled

Uniunea Artistilor Plastici din România are deosebita placere de a va invita la galeria “Simeza” la vernisajul expozitiei  de pictura  “DESPRE ELENA ÎN GENERAL”  a  Marilenei Murariu.

Curator: Marian Constantin

Vernisaj: 11 Mai 2011, orele 19,00

Lucrarile vor fi expuse în perioada 11-24 mai 2011

Luând ca pretext unele istorisiri postcomuniste, mai mult sau mai putin mistificatoare, despre tineretea "aventuroasa" a Elenei Ceausescu, MARILENA MURARIU construieste discursul expozitiei sale politice în jurul efigiei acestei binecunoscute figuri din istoria noastra recenta. Artista reinventeaza o Elena erotizata pâna la dezmat, care atrage în preajma sa, asemeni unui magnet, notorii personaje ale politicii românesti contemporane – cu scopul de a divulga coruptia si desfrâul clasei conducatoare actuale. Realismului grotesc al reprezentarii i se alatura ambiguitatea mijloacelor exprimarii, rezultând un spectacol ilariant despre asocierile ce transcend epoci si principii partinice, o pictura oximoronica ce produce fascinatie si repulsie în acelasi timp.

Pictura pe care Marilena Murariu o propune articuleaza o expozitie-manifest, un inedit protest împotriva falsitatii politicii si a stereotipurilor pe care guvernantii le-au expus pe scena societatii românesti.în.ultimele..doua-.decenii.

Expozitia este însotita de o publicatie color bilingva (româna / engleza) în 32 pagini,  ce contine texte de Marian Constantin si Vlad Morariu si imagini ale lucrarilor expuse.

100 de exemplare sunt semnate si numerotate  de artist.

Marilena Murariu, Membru  U.A.P. din România – sectia pictura,Absolvent  al Academiei de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” Bucuresti

Marian Constantin, Membru U.A.P. din România -sectia critic. Absolvent  al Academiei de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” Bucuresti

Galeria Simeza, adresa: B-dul General Gh. Magheru Nr 20
www.simeza.blogspot.com

Program:Marti – Vineri: 11.00 – 19.00
Sâmbata – Duminica: 12.00 – 20.00 
 Luni inchis

 Uniunea Artistilor Plastici din România
www.uap.ro
e-mail: office@uap.ro    expouapr@yahoo.com