Trienala de Arhitectură East Centric 2013

Trienala de Arhitectură East Centric 2013
Etapa de înscriere la concursul de eseuri s-a încheiat

Fundaţia Arhitext design vă anunţă că etapa de înscriere la concursul de eseuri critice din cadrul Trienalei de Arhitectură East Centric a luat sfârşit. Concursul se bucură de un mare succes, drept urmare în concurs s-au înregistrat 88 de înscrieri. Aşteptăm eseurile celor care s-au înscris în această primă etapă  până pe 21 aprilie 2013.
Cele 88 de înscrieri provin din 17 ţări de pe întregul mapamond: Anglia,  Bosnia şi Herţegovina, Canada, Cehia, Croaţia, Egipt, Elveţia, Grecia, India, Italia, Muntenegru, Olanda, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria.

Prin înscrierea în concurs (etapa I care s-a încheiat ieri, 14 martie) şi transmiterea eseului spre evaluare (până în data de 21 aprilie), participanţii au ocazia ca eseurile lor să fie evaluate de un juriu internaţional prezidat la această primă ediţie de Juhani Pallasmaa. Acesta practică arhitectura de la începutul anilor ’60. Și-a înființat propriul birou, Juhani Pallasmaa Architects, în 1983, după ce a colaborat cu mai mulți arhitecți pe parcursul unei perioade de douăzeci de ani. Pe lângă proiectare arhitecturală a mai activat în domenii precum design-ul urban, design-ul de expoziție, de produs și design-ul grafic.  A predat și a susținut conferințe în întreaga lume și a publicat cărți și numeroase eseuri de filozofia și critica arhitecturii și artelor în peste treizeci de limbi.

Eseurile nominalizate vor fi publicate în revista regională Arhitext şi/sau în catalogul expoziţiei Trans(a)parenţe, pe site-ul www.arhitext.com şi/sau pe platforma de arhitectură regională www.east-centricarch.eu, fiind astfel făcute cunoscute unui public larg.
Autorii eseurilor nominalizate vor beneficia de promovare la nivel regional atât în cadrul Trienalei de arhitectură East Centric, pe materialele de promovare ale acesteia, în revista Arhitext, revistele şi site-urile partenere ale Trienalei şi vor primi cărţi şi reviste de arhitectură bilingve, editate în România, în valoare de 200 euro.
Premiul pentru eseul câştigător constă în suma de 1000 euro şi cărţi şi reviste de arhitectură bilingve, editate în România, în valoare de 200 euro (de la etapa de nominalizare).

Termene-limită:
Etapa I: Etapa de înscriere: Încheiată.
Etapa II: Transmiterea eseurilor pentru concurs: 21 aprilie 2013
Anunţul privind eseurile nominalizate de juriu: 10 iunie 2012
Etapa III:Susţinerea eseurilor nominalizate în faţa juriului, la Trienală: 18 şi 19 octombrie 2013
Premierea: 19 octombrie 2013
Regulamentul concursului de eseuri îl găsiţi la
http://arhitext.com/docs/Concurs%20eseuri%20RO.pdf
şi la http://www.east-centricarch.eu/triennale/contest/

Organizator: Fundaţia Arhitext design
        
Parteneri: Fundaţia Archaeus, ASASH, Intermediate National Contact Meeting, Ordinul Arhitecţilor din România, Asociaţia de la 4, Asociaţia din Mincu, Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Timiş, Architekturstiftung Österreich

Parteneri media: Radio România Cultural, Arhitekton, Epiteszforum.hu, Arhimania, Arhiforum, Igloo, Zeppelin, ArtClue, Architravel.ro, W-A.pl, wettbewerbe aktuell, Atelierul de proiectare, Modernism.ro, 1:100 ediciones

Pentru detalii puteţi contacta departamentul de presă al Trienalei:
arhitext_redactie@b.astral.ro / 031.104.11.78

www.east-centricarch.eu/triennale/ 
www.arhitext.com/evenimente/trienala-de-arhitectura-east-centric/
www.facebook.com/EastCentricArchitectureTriennale