Galeria Fundatiei Triade & Sorina Jecza: EVOLUTION

Invitatie EVOLUTION Petrica Stefan GALERIA TRIADE

Galeria Fundatiei TRIADE si Sorina Jecza au placerea de a va invita joi, 7 iulie, ora 19, pe Calea Martirilor 51/45, la vernisajul expozitiei de pictura: EVOLUTION de Petrica Stefan.

Petrica Stefan, masterand la Facultatea de Arte a Universitatii de Vest din Timisoara, este câstigatorul premiului JUVENTUS din anul 2010, decernat de Fundatia Interart TRIADE si de Clubul Economic German din Timisoara si, mai recent, al premiului Ars Pontem decernat de fundasia omonima din Hamburg. A expus deja în expozitii de grup în strainatate, la Budapesta, Roma sau Hamburg.

Discipol al artistului Cristian Sida, Petrica Stefan se identifica cu acesta în optiunea pentru marile suprafete, vibrate sub tensiunea fortei  picturalului. Arta sa se poate înscrie pe linia expresionismului abstract,  temperat  pe alocuri de o doza puternica de lirism, sau irumpâng, alteori, în accese violente de culoare. O materialitate tactila, grea, incarcata de o senzualitate tragica,  alterneaza cu suprafete linistite în care esti invitat la meditatie – aceasta este substanta picturii lui Petrica Stefan. Si, deasupra de toate, impresia privitorului ca se afla în fata unui arist pentru care arta nu e un spatiu al facilului. Pictura sa se desprinde puternic de cea a colegilor sai de generatie, atrasi de hiperrealismul contemporan, sub semnul marilor expresionisti abstracti, precum Pierre Soulages sau Georges Mathieu.

Expozitia va fi deschisa de catre artistul Cristian Sida.