Teatrul Odeon: Les Chaises

La invitatia Institutului Francez din Bucuresti si a Delegatiei Wallonie-Bruxelles, regizorul de teatru belgian Alan Bourgeois aduce la Bucuresti Scaunele de Eugène Ionesco, într-o noua interpretare, axata pe tehnica scriiturii teatrale a autorului. Spectacolul va avea o reprezentatie la Teatrul Odeon-Sala Majestic vineri, 30 martie, de la ora 19.00.

Un cuplu izolat, ajuns la sfârsitul vietii, într-o camera goala, rememoreaza amintiri, într-un efort de a construi iluzia împlinirii. Cele doua personaje îsi imagineaza ca au un mesaj important pentru omenire si, cuprinsi în acest exercitiu al imaginatiei, sunt vizitati de diverse personalitati din lumea întreaga. Camera goala se umple de obiecte acoperite de cearsafuri albe, care apoi dezvaluie scaune de forme diverse, foarte colorate, dar uzate, fantome burlesti ale amintirilor batrânului.

Tânarul regizor belgian Alan Bourgeois a vrut sa monteze Scaunele, aceasta "farsa tragica", cu doi actori tineri care sa interpreteze cuplul de batrâni: Isabelle Renzetti si Rachid Benbouchta. Cei doi au o energie scenica debordanta, iar piesa se deruleaza într-un ritm efervescent, care surprinde tabloul satiric al cotidianului a doi batrâni prinsi într-o fantasma, între grotesc, angoasa, dar si cu mult umor.

Durata spectacolului este de 75 de minute si este organizat în parteneriat cu Délégation Wallonie-Bruxelles si cu sprijinul Teatrului Odeon în cadrul lunii Francofoniei 2012.

Spectacolul este în limba franceza, fara traducere în limba româna.

Pretul biletelor: 21,20 lei si 12,72 lei

Biletele s-au pus în vânzare la casa de bilete a Teatrului Odeon (tel : 021 314 72 34, email : rezervari@teatrul-odeon.ro).