Teatrul Odeon: Gaitele – la a 150-a reprezentatie

foto gaitele 7

GAITELE

comedie in trei acte de Alexandru Kiritescu

regia Alexandru DABIJA

decorul Vittorio HOLTIER

costumele Irina SOLOMON

Cu: Dorina Lazar, Constantin Cojocaru, Ionel Mihailescu, Marius Stanescu, Carmen Tanase, Virginia Rogin, Elvira Deatcu/ Paula Niculita, Dana Voicu, Petre Nicolae, Ana Maria Moldovan, Pavel Bartos

Productia Teatrului Odeon – GAITELE de Alexandru Kiritescu, regia Alexandru Dabija, cel mai longeviv spectacol al teatrului in prezent, ajunge la a 150–a reprezentatie, miercuri, 16 martie, ora 19.00.

De la premiera din 28 mai 2002 spectacolul Gaitele a incantat atat publicul iubitor de teatru, cat si profesionistii, atat la sediu, cat si in numeroase orase din tara unde a fost prezentat in turnee si festivaluri: Iasi, Buzau, Alba Iulia, Focsani, Piatra Neamt, Timisoara, Brasov, Arad, Galati.

PREMII

CONSTANTIN COJOCARU – Premiul pentru cel mai bun rol feminin, Festivalul de Teatru de la Piatra Neamt, 2005

CARMEN TANASE – Premiul pentru rol secundar, Festivalul Dramaturgiei Romanesti de la Timisoara, 2004

DORINA LAZAR – Premiul pentru cea mai buna actrita, Festivalul National de Comedie, Galati, 2002

PAULA NICULITA – Mentiune pentru interpretare, Festivalul National de Comedie, Galati, 2002

“Regizorul Alexandru Dabija merge dincolo de umorul replicilor si situatiilor, altfel binecunoscut si gustat din plin de publicul de orice varsta. De aceea, textul naste pe scena, la vedere, o lume autentica, deloc prafuita, incarcata de gesturi mici sau ample, demonstrative, de ticuri verbale si nu numai, de un derizoriu cinic, de o tristete infinita care bantuie si astazi in spatiul clocotitor al Olteniei”.

Marina Constantinescu – Romania literara

"In Gaitele Alexandru Dabija face comedie cu o ferocitate surazatoare… Decorul lui Vittorio Holtier, un sir de covoare, mobilier de epoca si costumele imaginate de Irina Solomon, bogate si policrome, aduc o sublimare poetica acestui univers uman, scos parca dintr-un vechi album. In aceasta ambianta plastica fermecatoare, sub bagheta de maestru a lui Dabija, echipa de la Odeon evolueaza omogen, cu rigoare si vigoare." Ludmila Patlanjoglu – Curentul

Rezervari bilete: rezervari@teatrul-odeon.ro

website: www.teatrul-odeon.ro

1 Comment

Comments are closed.