Teatrul Odeon: Filmul pe scena

clip_image002

Teatrul Odeon are placerea sa va invite la lansarea unui nou program – Filmul pe scena, coordonat de Andreea Valean.
 
Joi, 2 decembrie, de la ora 20.30, la Sala Studio va avea loc primul spectacol din cadrul acestui program, intr-o reprezentatie unica.
 
Un spectacol-prezentare a modului de lucru dintre scenarist si regizor (Razvan Radulescu), operator (Adrian Bulboaca), monteur (Dana Bunescu) si 8 actori, selectionati in urma unui casting (Alina Berzunteanu, Diana Croitoru, Irina Draganescu, Oana Rusu, Virgil Aioanei, Andrei Fantana, Andrei Hutuleac, Andrei Necula).
Evenimentul are ca scop introducerea publicului interesat in fascinanta lume din spatele unei productii de film.
 
Programul serii este coordonat de scenaristul si regizorul Razvan Radulescu si este compus din trei parti: prezentarea unui fragment din scenariul la care acesta lucreaza momentan, care se filmeaza. Dupa pauza, timp in care se realizeaza un scurt montaj, se proiecteaza pe ecran rezultatul acestei filmari. Seara se incheie cu discutii cu publicul.
 
INTRAREA ESTE LIBERA, in limita locurilor disponibile.
 
Razvan Radulescu a studiat Literatura (Facultatea de litere) si Regie de Opera (Academia de Muzica) in Bucuresti. A scris doua romane si a lucrat ca art director pentru o serie de reviste. In 1999 a inceput sa scrie scenarii pentru filme, ca premiatele “Marfa si banii” (regia: Cristi Puiu), “Niki si Flo” (regia: Lucian Pintilie), “Hartia va fi albastra” (regia: Radu Muntean) si renumitul “Moartea domnului Lazarescu” (regia: Cristi Puiu). A fost, de asemenea, consultant de scenariu pentru filmul lui Cristian Mungiu “4 luni, 3 saptamani si 2 zile” si coscenarist la filmul „Marti, dupa Craciun”, regia Radu Muntean. In 2009 Razvan Radulescu a coregizat filmul „Felicia, inainte de toate” impreuna cu Melissa de Raaf.

Andreea Valean este regizor de teatru, dramaturg, scenarist, producator de film si membru fondator dramAcum. A scris piese de teatru care au fost jucate in Romania si in strainatate: “Eu cand vreau sa fluier, fluier” a fost tradusa in engleza, germana, poloneza, maghiara si suedeza, iar textul "Unde se duce fumul" a fost jucat la teatrul Royal Court din Londra.
Andreea Valean a scris scenariile filmelor “17 minute intarziere” ( scurt metraj in regia lui Catalin Mitulescu, 2001), “Gerone” ( scurt metraj in regia lui Catalin Mitulescu, 2002), “Trafic” ( scurt metraj in regia lui Catalin Mitulescu, film distins cu Palm d’Or la Cannes Film Festival in 2004), “Ryna” ( a facut adaptarea scenariului si dialogurile, 2004), “Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii” ( film de lung metraj in regia lui Catalin Mitulescu, film inclus in Selectia Oficiala la Cannes in 2006). Filmul “Eu cand vreau sa fluier, fluier” (regia Florin Serban, 2010) bazat pe textul piesei de teatru  a fost distins cu Silver Bear la Berlin Film Festival.
 
Consultant artistic
Tamara Susoi, Florentina Bratfanof
Adresa: Calea Victoriei 40-42, sector 1, cod 010062 Bucuresti
Agentia de bilete:  314 72 34
Rezervari bilete: rezervari@teatrul-odeon.ro
website: www.teatrul-odeon.ro