Teatrul Naţional din Timişoara inaugurează prima FABRICĂ DE DECORURI din România

Teatrul Naţional din Timişoara inaugurează sâmbătă, 12 mai 2012, prima FABRICĂ DE DECORURI din România. Construită pe principii de eficientizare după modelul marilor teatre europene (Teatrul Odeon din Paris, Teatrul Naţional din Budapesta, Piccolo Teatro din Milano etc.), FABRICA DE DECORURI este o linie profesională de producţie şi asamblare a decorurilor de teatru, proiectată astfel încât să răspundă atât necesităţilor interne, cât şi solicitărilor altor instituţii de artele spectacolului din România şi din spaţiul transfrontalier. FABRICA DE DECORURI  reprezintă o idee revoluţionară şi, de asemenea, o premieră naţională absolută.

FABRICA DE DECORURI este un proiect-pilot, finanţat integral de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional. Construcţia a fost ridicată pe terenul concesionat de Primăria Municipiului Timişoara în Parcul Industrial Freidorf. FABRICA DE DECORURI reprezintă punctul de pornire al unei noi industrii în România – industria de teatru. Astfel, Timişoara are toate premisele să devină un centru important pentru industria de teatru din euroregiunea DKMT (Serbia şi Ungaria). 

Inaugurarea FABRICII DE DECORURI va vea loc sâmbătă, 12 mai, de la ora 12, în Parcul Industrial Freidorf nr. 5/B/2. Evenimentul este programat în contextul Festivalului European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti, care se derulează în această perioadă (5-13 mai).