StudioARTE: Fotografia mea/Vocea mea

fotografia

Fotografia mea/ Vocea mea

FotoVocile copiilor din Ferentari

Vernisaj: 30 iulie, ora 19:00 

str. Episcopiei, nr. 2-4

lângă Ateneul Român

StudioArte, situată pe strada Episcopiei 2 – 4, găzduiește timp de două zile, 30 și 31 iulie 2014, inedita expoziție de fotografie „Fotografia mea. Vocea mea”, organizată de Asociația Carusel în parteneriat cu Romanian Harm Reduction Network. 

Cele 28 de imagini expuse, însoțite de scurte descrieri semnate de autorii lor, au fost realizate în perioada februarie – mai 2014 de 10 copii cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, rezidenți ai cartierului bucureștean Ferentari, în cadrul unui proiect realizat de Asociația Carusel în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) și Policy Center for Roma and Minorities, prin intermediul Clubului de Educatie Alternativa.

În colectarea imaginilor a fost folosită metoda photovoice, o metodă care dă glas oamenilor celor mai marginalizaţi. Fotografiile şi poveştile care le însoţesc ilustrează situaţii, probleme sau soluţii pe care cei care iau decizii sau opinia publică nu sunt dispuşi, de obicei, să le asculte. 

Prezenta expoziție face parte din campania Support. Don’t Punish/ Sprijin. Nu pedepse, desfășurată la nivel mondial, cu rolul de a promova respectul pentru drepturile omului, inclusiv drepturile persoanelor care consumă droguri.

Asociația Carusel a fost înființată în anul 2011 cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor consumatoare de droguri și alcool, a celor care practică sexul comercial sau care au parteneri sexuali multipli, a persoanelor care trăiesc pe stradă sau care provin din medii dezavantajate socio-economic și a tuturor celor care sunt la risc de îmbolnăvire, marginalizare și excluziune socială. 

Persoană de contact:

CARUSEL – Ioan Petre, Coordonator PR 

E-mail: ioan.petre@carusel.org, 

mobil: 0744 337 038.