Studio ARTE: ACUSTIC OBJECTS

Studio ARTE prezinta :

SYNTAX si MINIM in performance-ul, ACUSTIC OBJECTS:
Vertical white: Syntax
Sequence: Minim

Joi, 1 august 2013, ora 19:00

Curatoare: Patricia Teodorescu

Proiectele exploreaza relatia audio-vizuala si fenomenele ce apar prin manipularea in timp real a sunetului si a imaginii prin intermediul algoritmilor programati transpusi in forme ce sunt tratate cu integritate sculpturala.

Pentru a reda miscarea, ritmul, starea si intensitatea, sunt folosite sunete din diverse fenomene de tip electric si erori de sistem informatice.

Detaliile erorilor si artefactele structurale sunt expuse pentru valoarea lor sonica proprie si forteaza la o examinare atenta a ideilor preconcepute despre eroare esec si detritus.

"Vertical White" consta intr-o serie de compozitii create din sunete generate cu dispozitive de randomizare a inputului (sequencere Conway) prin intermediul carora sunt declansate fenomene acustico-vizuale generative, fenomene ce fac trimitere la inregistrarea cu fidelitate a tensiunii spirituale si fizice a autorului in momentul tratarii expresive a materiei( kanji, sumi-e action painting).

"Sequence" este transpunerea unui flux intuitiv sonor care urmareste o structura compozitionala simpla ce evolueaza de la atmosferic, ambiental pana la beat puternic, spart, sacadat, repetitiv. Aceasta structura sonora genereaza un pattern vizual compact, direct care reprezinta o vizualizare a sunetului.