Spectacolul (anti) aging la Timisoara

Coregrafele Madalina Dan si Mihaela Dancs prezinta spectacolul (anti) aging la Timisoara in data de 5 octombrie 2012, la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely, Sala Studio (str. Alba Iulia nr.2). Spectacolul va avea doua reprezentatii, de la ora 18.00 si de la ora 20.00.

(anti) aging a fost creat din dorinta de a fi reluat peste 30 de ani, in 2041. In 2012, Madalina Dan si Mihaela Dancs propun formatul sanatoriului creativ intru destindere, deconectare si confort psihic, savurarea placerii, vitalitate si voluptate, acceptarea serena a prezentului, menajare si conservare pentru viitor. A doua reprezentatie va fi urmata de discutii cu publicul. 

Spectacolul (anti) aging a fost produs in 2011 cu sprijinul Centrului National al Dansului Bucuresti, al programului E-Motional Bodies & Cities/ Fundatia Gabriela Tudor, partener fiind Asociatia Colectiv A. A avut premiera in luna octombrie 2011 la Muzeul National de Arta Contemporana si a fost ulterior prezentat la festivalul Temps d’Images din Cluj-Napoca si la Teatrul Daile din Riga (Letonia), in cadrul E-Motional, precum si in spatiele subRahova, Cartierul de Dans si Caminul Moses Rosen din Bucuresti. Sezonul de toamna a inclus  reprezentatii la festivalul dance.movement.theater de la Gheorgheni (16 septembrie), precum si la Venetia, in spatiul C32 (22 septembrie), iar un spectacol urmeaza sa aiba loc in cadrul eXplore dance festival la Bucuresti (11 octombrie).

Reprezentatiile de la Timisoara au loc in cadrul proiectului "ambulatoriu (anti) aging", organizat Asociatia pepluspatru/ Centrul de Introspectie Vizuala (Bucuresti) si finantat de Centrul National al Dansului Bucuresti, si in parteneriat cu Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timisoara.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de bilete a Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely de luni pina vineri intre orele 16.00 – 19.00 şi cu 1 ora inaintea spectacolului. Tel: 0356 450 606, e-mail: ticket@tm-t.ro. 

(anti) aging este un spectacol tonic şi tandru despre o virsta in care mocneşte amintirea unor impulsuri şi senzaţii tari. Este o harta afectiva a viitorului, aşa cum apare el proiectat in voci prezente. E un manifest emoţional al celor-ce-vom-fi, ca şi cum am avea in mina o fotografie din noi la diferite virste. – Mihaela Michailov (ArtAct Magazine, nr. 139/2011)

Madalina DAN este absolventa a Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucuresti şi a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti – secţia coregrafie. In 2008 participa la programul de burse pentru dans contemporan DanceWeb Vienna. A studiat playwriting in cadrul unui master al U.N.A.T.C Bucuresti. A fost artist invitat la Herberber Institute, School of Dance (Arizona State University). Din 2005 preda cursuri de dans contemporan pentru neprofesionisti organizate de Centrul National al Dansului. Spectacolele ei au fost prezentate la Sprindance Festival Utrecht, Tanzquartier Wien, Balkan Dance Platform Novi Sad, eXplore Dance Festival Bucuresti, Temps d’Images Cluj, SouthBank Center& Chisenhale Dance Space London, Fabrik Potsdam, DTW NewYork, etc.

Mihaela DANCS a studiat stomatologia. Din 2004 lucreaza cu coregrafii Allyson Green, Catalina Gubandru, Andreea Capitanescu, Bernard Baumgarten, Florin Flueras, Maria Baroncea & Eduard Gabia, Vava Stefanescu, Robin Dingemans, Madalina Dan, etc. Lucrarile ei includ colaborari cu Rui Catalao (Coada Soricelului, Follow That Summer) si Carmen Cotofana (First Steps), solo-uri (Reprogramare, Lulu’s Room, The Greatest Loss of All – adaptare dupa Art and Life – coregrafie Deborah Hay), acestea fiind prezentate in teatre, apartamente, poduri, galerii de arta, fabrici, biserici, studiouri de dans din Bucuresti, Cluj, New York, San Diego, Viena, Londra, etc. Din 2009 preda cursuri de dans contemporan organizate de Centrul National al Dansului Bucuresti. In 2010 si 2012 a primit bursa de studii DanceWeb (Viena).

Contact presa: Stefania Ferchedau, management si promovare, stefania@artsf.ro, 0740 300 124