Romanian Cultural Resolution – documentary la cea de-a 54 a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia

Marti, 31 mai 2011, în Noua Galerie a Institutului Român de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia a avut loc vernisajul proiectului Romanian Cultural Resolution – documentary, autori: Adrian Bojenoiu si Alexandru Niculescu.

Proiectul propune o platforma de documentare si cercetare a contextului artistic contemporan din România, urmarind solutiile si tendintele pe care artele vizuale le-au dezvoltat în ultimii ani, facând sa se vorbeasca atât despre o renastere si o reformare a discursului artistic contemporan, cât si despre un întreg ansamblu de probleme sau situatii care ilustreaza precaritatea conditiei artistului în contextul local si nuantarea celui global în fata ideii de spectacol si mercantilism.

RCR – documentary cuprinde o arhiva video formata dintr-o serie de interviuri cu artisti si curatori români, catalogul „Romanian Cultural Resolution” publicat de Hatje Cantz si vernisarea pe 1 septembrie a proiectului invitat „The Last Analog Revolution, a Memory Box”, curatori Stefan Constantinescu si Xandra Popescu.
Expozitia este deschisa în perioada 4 iunie – 27 noiembrie 2011, de marti pâna duminica, între orele 10:00 – 18:00.
Proiectul este finantat de Institutul Cultural Român si Ministerul Afacerilor Externe si realizat în parteneriat cu Ministerul Culturii si Patrimoniului National.

Partener media: illy

www.clubelectroputere.ro
www.facebook.com/electroputere
www.e-flux.com/shows/view/9352
www.hatjecantz.de/controller.php?cmd=detail&titzif=00002848&lang=en