Red Bull Collective Art

50 de romani au participat la realizarea Red Bull Collective Art, cea mai mare opera de arta colectiva din lume – 1,3 km

Timp  de  o  luna, proiectul Red Bull Collective Art a primit peste 2000 de inscrieri  din  85  de  tari  (dintre  care  50  doar  din Romania) care sa contribuie  la  realizarea  celei  mai  mari  opere  de arta colectiva care masoara  1.3  km  –  cu 500 de metri mai mare decat Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume.

Red Bull Collective Art, in parteneriat cu Adobe, au dat curs provocarii de a realiza o opera de arta cu piese la scale diferite, aceasta fiind acum cea mai mare opera de arta colectiva din lume.

Proiectul a intrat acum in cea de a doua faza in care aceasta opera de arta urmeaza a fi expusa in diverse orase publicului larg, de la Londra la Oslo, Mexico City sau Melbourne, inclusiv in Bucuresti.

Din  Romania, trei artisti au fost invitati sa dea startul acestui proiect: Andrei  Toader  cunoscut  in  lumea  artistica  sub pseudonimul de Argaetic (curator, cofondator "Imbold, Galeria", locul 3 la Red Bull Art of Can 2011),  Marius  Alexe  aka Francezu (pictor, artist tatuaje) si Cosmin Iluc aka The  Fly (artist urban), insa creatia tuturor celor 50 de artisti romani va putea fi admirata in cele mai importante orase din lume.

Proiectul Red Bull Collective Art a plecat  de la conceptual “cadaver exquis”,  o  tehnica  de  creatie  colectiva introdusa prima data de suprarealisti in jurul anului 1925. Este metoda prin care cuvinte si imagini sunt alaturate in mod colectiv intr-un ansamblu. Aceasta compunere este realizata  de mai multi participanti, pe rand, fiecare avand ca punct de pornire finalul lucrarii anterioare, in scopul crearii unei piese unice de arta colectiva. Ideea a fost sa luam o tehnica veche pe care sa o aducem in zona erei digitale din zilele noastre, utilizand o tehnologie moderna si social media ca mijloc de comunicare. La acest proiect au participat oameni creativi din mai multe domenii, precum designeri, artisti, fotografi si publicisti.

Mai multe informatii despre proiect sunt disponibile pe www.redbullcollectiveart.com,  unde  puteti  vizualiza  si  interactiona cu piesele de arta din intreaga lume. O parte dintre aceste lucrari vor putea fi vizualizate pe 18 mai in Centrul Vechi, in aceeasi seara cu Noaptea Alba a Muzeelor.

Red Bull Romania
Bectro Center, 29 Sf. Vineri Street
Bucharest, Romania