Opera Nationala din Bucuresti: Contemporary Acts of Kindness

operanationala

Design Yourself si Opera Nationala Bucuresti, sub patronajul Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, va invita luni, 6 decembrie 2010, sa luati parte la un eveniment special: Contemporary Acts of Kindness.

Integrat Stagiunii de Arta, evenimentul Contemporary Acts of Kindness va fi marcat de mai multe momente distincte, menite, fiecare, sa contribuie la construirea unei seri perfecte, într-un spatiu-simbol si o atmosfera rafinata.

La ora 19:00, va fi vernisata expozitia de fotografie contemporana Imagine. Now!, care va aduce în atentia publicului mai mult de 50 de fotografii, toate facând parte din colectia de arta contemporana a Design Yourself. Cadrele, semate atât de fotografi de renume (Razvan Anghelescu, Marius Baragan, Valentin Calinescu, Cristian Crisbasan, Oltin Dogaru, Alex Gâlmeanu, Cosmin Gogu, Cornel Lazia, Ionut Staicu, Ciprian Strugariu), dar si de fotografi tineri, exponenti ai noii generatii de creativi (Vlad Brateanu, Mihai Bumbu, Alex Conu, Gabi Moisa, Ioan Nicolae, Cristian Radu, Roro Serban).

Toate lucrarile expuse vor putea fi achizitionate în timpul evenimentului. Banii astfel strânsi vor fi folositi pentru a aduce spriritul Craciunului în câteva dintre orfelinatele din Bucuresti.
La ora 19:30, cei prezenti la eveniment vor putea asculta, pentru prima data în Opera Nationala din Bucuresti, cel mai recent proiect al muzicientilor Cristian Horia si Emilian Florentin Gheorghe: When Violin Meets Guitar.

La ora 20:00, Belinda Liu, cel mai sonor nume al designului vestimentar tânar din România, va prezenta, pentru prima data în România, colectia pe care a aratat-o publicului international în cadrul London Fashion Week: La Marquise de Sade. Colectia imagineaza femeia contemporana ca o medie armonica între femeile din scrierile Marchizului de Sade si o Maria Antoaneta actuala. Lejere si totusi sofisticate, nobile uneori, alteori frivole, tinutele imaginate de Belinda se constituie, rotund, într-o imagine proaspata a femeii zilelor noastre, serioasa si ludica în acelasi timp.

Nu vreau sa folosesc un cliseu însa cred, cu tarie, ca decembrie este o luna a altruismului si a caritatii. Nu neaparat pentru ca în restul anului am fi rai, ori egoisti, ori meschini. Ci pentru ca în decembrie reusim parca, toti, sa ne relaxam putin si sa vedem ca în jurul nostru sunt o multime de oameni care au nevoie de ajutor. Noi, echipa Design Yourself, am decis sa ne donam întreaga colectie de fotografie contemporana, în speranta ca o parte din copiii care se afla în grija statului vor avea un Craciun mai cald. Speram pe de o parte ca aceste fotografii sa fie cumparate luni, ca sa ne atingem scopul. Speram însa, pe de alta parte, ca gestul nostru sa-i determine si pe altii la actiuni similare. Dragos Farmazon, Director Design Yourself.

Stagiunea de Arta este un proiect initiat si produs de Design Yourself, în parteneriat cu Opera Nationala din Bucuresti, sub patronajul Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National. Proiectul îsi propune o serie de evenimente care au loc în fiecare zi de luni, în spatiul Operei Nationale din Bucuresti, evenimente socio-culturale care vizeaza o arie mare de exprimari artistice (pictura, sculptura, grafica, arhitectura, designul de interior si designul vestimentar, muzica, teatrul, filmul, dansul, literatura), toate contextualizate într-un placut cadru de socializare.