MTR: Targul de Florii

afis_Targul de Florii

De vineri, 15 aprilie, pâna duminica, 17 aprilie, mesteri din toate zonele tarii vin sa sarbatoreasca Floriile la Muzeul Taranului Român.

Olari, fierari, cioplitori, cojocari, cofetari, pielari, rudari, iconari, dar si tesatoare, împletitoare, încondeietoare vor veni la Târgul de Florii de la MTR cu: obiecte din lemn, ceramica, tesaturi, jucarii, instrumente muzicale, podoabe, oua încondeiate, mobilier pictat, icoane.

De-ale gurii puteti târgui: suc de mere, cofeturi din Teleorman, turta dulce de Harghita, kürtös kalács, halvita, magiun de prune din Topoloveni, miere de albine si laptisor de matca, polen si propolis, ierburi de leac, palinca de Bihor si vin, mâncaruri de post la Clubul Taranului.
Nu vor lipsi nici florile fel de fel, colorate si parfumate cum numai în aprilie gasim.

Prin târg…
demonstratii de încondeiat oua,
atelier de olarit – oale, blide si ulcele învârtite la rota de mesterul popular Jorj Dimitriu,
atelier de legatorie cu hârtierul Razvan Supuran,
expozitie de pictura naiva din Moldova a mesterilor Ioan Maric si Gheorghe Ciobanu, în Clubul Taranului,duminica, 17 aprilie, ora 12:30, la Clubul Taranului, Trupa de copii a atelierului de teatru de la MTR, coordonat de Beatrice Iordan, va sustine piesa de teatru de animatie Zâna din Stejarul cu trei crengi.
muzici si voie buna.

Târgul de Florii este deschis de vineri, 15 aprilie, pâna duminica, 17 aprilie, între orele 10:00 si 18:00, la Muzeul Taranului Român.
Sarbatoarea Floriilor

„În duminica de Florii, oamenii au voie sa manânce peste. Merg la biserica ducând flori si se întorc ducând mâtisori de salcie. Ating cu salcia copiii, vitele din gospodarie si o pun la icoana: peste an ea capata tot felul de întrebuintari. Tot acum sunt fierte buruienile care vor fi folosite la vopsirea oualor. Cum este vremea de Florii, asa va fi si de Paste. Sunt locuri unde în aceasta zi oamenii nu se spala pe cap, de teama sa nu albeasca (încarunteasca) la fel ca pomii aflati în floare. În alte parti se spala pe cap tocmai în aceasta zi, dar cu apa în care au fiert busuioc si fire de la canafii unui prapor care a fost purtat la o înmormântare de fata mare. Ca sa fie de folos parului, sa-l faca sa straluceasca de sanatate, apa trebuie varsata la radacina unui par”. (Ghidul sarbatorilor românesti, de Irina Nicolau)

Pret bilet: 4 lei, 2 lei (elevi, studenti, pensionari)

Parteneri: Clubul Taranului, Cocor Media Channel, Lider Print
Parteneri media: 24-FUN, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, RFI, Romania libera, Observator cultural, Cultura, Zeppelin, Igloo, Ioana, HotNews, WebPR, Port.ro, LiterNet, Calendar evenimente, www.121.ro, www.modernism.ro, OnlineGallery, ArtClue, www.LumeBuna.ro, www.daciccool.ro, www.lacasuriortodoxe.ro, www.comunicatedepresa.ro.