MBD la jumatatea drumului: Desene pe jucarii, concerte & alte vizualuri

Lansat în iunie, deschis pâna în octombrie 2011, Muzeul Benzii Desenate ajunge, la jumatatea acestei luni, la deplina maturitate – moment marcat cu muzica si jucarii urbane.

Vineri, 19 august 2011, la Muzeul Benzii Desenate, pe terasa concerteaza Cycler si Brazda lui Novac iar în interior sunt expuse (si desenate) jucariile SANDO si BUCUR.

Primele vor urca la MBD (deschis la etajul 4 al Muzeului de Arta Contemporana), pentru trei zile, cele 50 de jucarii SANDO si BUCUR aduse de Eldercut, personalizate de artisti (Saddo, Aitch, Pisica Patrata, Ghica Popa, Noper s.a.).  De la ora 16.00, Pisica Patrata, Kitra si Noper vor desena live câte o jucarie BUCUR. În acelasi timp, va fi organizat un atelier-concurs pentru cei care doresc sa schiteze modelul BUCUR pe hârtie. Cel mai creativ desen va fi premiat cu o papusa. Seara, pe terasa MNAC sustin concerte Cycler (de la ora 20.30) si Brazda lui Novac (de la ora 21.30).

Cycler, proiectul muzical al lui Ioan Bârladeanu, a aparut „din joaca si placere personala“ cu aproape un deceniu în urma. Printre colaborarile sale se numara cele cu solista Florentina Ciobanu si cu artistii vizuali Anemic.Cinema si Thora Noir. Fara a adera la un anumit gen muzical, Ioan Bârladeanu abordeaza în principal sonoritati IDM, cu influente diverse.
Brazda lui Novac este proiectul lui Victor Popescu, nume proeminent pe scena muzicii electronice din România de peste 10 ani. Muzica sa este o fuziune de stiluri, de la industrialul anilor ’80 pâna la elemente de shoegaze. În concerte, jocul audio-video include vizualurile create de Vali Chincisan.

Muzeul Benzii Desenate este un proiect pilot derulat de Institutul Cultural Român si Muzeul National de Arta Contemporana cu sprijinul clusterului EUNIC în România, al Centrului Belgian de Banda Desenata si în parteneriat cu Asociatia Bedefililor din România, în perioada 16 iunie – 16 octombrie 2011. Detalii: www.icr.ro/muzeul_bd; www.muzeulbd.ro
Accesul publicului este liber.