Make a Point: Make a Joi revine cu un concept nou

Make a Joi revine – Proscrisii urbani16 mai, ora 19.00 la Make a Point

Make a Point reincepe seria de evenimente Make a Joi.
De data aceasta cu un concept evoluat:

Gasim corespondente intre filme si subiecte de actualitate, impreuna cu invitatii potriviti. Concret, incepem cu proiectia si dupa, vorbim cu invitatul specialist care va diseca subiectul discutiei initiat prin film.

Prin Make a Joi, noi nu readucem in atentia publicului filme de box-office, ci filme independente, quirky, artsy, fie ele animatii, documentare sau orice alt gen, dar care dau de gandit. Conceptul Make a Joi este orientat spre dezvoltare personala si spre crearea de noi relatii intre participanti.

Proiectiile sunt gratuite, cu scop cultural / educational.

Este Statul un aliat sau un inamic al oamenilor? Unde incepe si unde se termina puterea Statului? Sunt culturile minoritare acceptate, tolerate sau negate? Make a Point te invita la un dialog Mathieu Kassovitz feat. Filip Standavid cu tema PROSCRISII URBANI.

Regizorul suburbiilor revoltate, Mathieu Kassovitz a pregatit un cocktail incendiar care aduna toate ingredientele necesare pentru un film exploziv. Alert, kinetic si dezlantuit, cu Vincent Cassel in rol de baiat de cartier, si cu o coloana sonora multiculturala, La Haine este un film original si transgresiv, generational, social si cu bataie lunga.
O suburbie de la marginea Parisului este zguduita pentru 24 de ore de o revolta ce-l are drept personaj principal pe Abdel, un tanar din cartier, ranit in urma confruntarilor cu politia. Vinz, Hubert si Saïd, trei prieteni locali sunt implicati cu totii in poveste. Hubert, boxerul, descopera ca terenul de antrenament a fost distrus. Vinz le spune tovarasilor sai ca are in posesie un pistol ce a fost pierdut de un ofiter de politie in timpul razmeritei si ca intentioneaza sa-l razbune pe Abdel daca acesta din urma va muri datorita ranilor suferite.

Jurnalist full-time la Europa FM, Filip Standavid scrie ocazional cronica de film si muzica pentru platforma VoxPublica si blogul Carturesti, colaborand totodata cu Dilema Veche si Decat o Revista.

Program
19.00 proiectie
20.45 discutie

Make a Point

Make a Point este o Asociație culturală înființată în anul 2009 de către trei oameni de artă: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Mădălina Roșca și artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.
Asociația organizează expoziții, spectacole, proiecții de film, seminarii, workshop-uri și este un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale creatorilor contemporani într-un loc aparent inaccesibil artei: o fostă hală a Postăvăriei Române. In 2012, Make a Point a câștigat Premiul al II-lea pentru Cultură la Gala Societății Civile.

Pentru detalii va rugam sa ne contactati la point@makeapoint.ro

Daca nu ati mai fost la Make a Point, asa ne gasiti:
www.makeapoint.ro/point/info_contact_ro.html