Mă numesc Cartier debutează în Parcul Morarilor

Duminica, 28 august in Parcul Morarilor, Pantelimon.

Alaturi de partenerii sai, Make a Point propune pentru aceasta duminica 10 ore de activitati în aer liber, cu acces gratuit, în Parcul Morarilor. Astfel, între 12.00-22.00, în imediata apropiere a Aleii Florilor, se aduna tot atâtea motive de voie buna câte posibilitati de petrecere a timpului liber.

Spatiul cu hamace de joaca si relaxare oferite de Minor Swing (www.minorswing.ro) este accesibil pe tot parcursul zilei si include o mini biblioteca volanta, cu titluri puse la dispozitie de catre Biblioteca Alternativa (www.biblioteca-alternativa.noblogs.org)

În cadrul unui workshop cu participare libera, Gibbon Slackline Romania (www.slacklining.ro) arata cum se mentine echilibrul pe slackline – o coarda întinsa la 50 cm de sol, perfect adaptata utilizarii în spatiul public.
Copiii au la îndemâna creta colorata si panglici, iar cei care îsi doresc o insigna Ma numesc Cartier si-o pot crea singuri în cadrul workshop-ului ”Do It Yourself”.
De la ora 18.00, Asociatia Macaia (www.studioparc.ro) pune la dispozitia participantilor 30 de instrumente de percutie într-un drum-session în care artistii si publicul experimenteaza vibratia tobelor într-un singur ritm.

Plimbarea pe bicicleta organizata de Kite Bike (www.kitebike.ro) extinde propunerea si catre cei care nu locuiesc în cartier, iar Cicloteque (www.cicloteque.ro) pune la bataie 10 biciclete pentru cei care nu dispun de doua roti. Turul valorifica locurile interesante ale Pantelimonului fiind marcat în aceeasi zi pe harta online Kite Bike cu trasee alternative de bicicleta. Se pleaca la ora 16.00 din fata centrului Cicloteque de la Universitatea de Drept.

Evenimentele din Parcul Morarilor se înscriu în seria de activitati alternative de petrecere a timpului liber din cadrul proiectului Ma numesc Cartier (http://makeapoint.ro/point/MaNumescCartier.html), desfasurat de Make a Point în Pantelimon, în perioada august-decembrie 2011.

Proiectul este realizat cu sprijinul programului Tineret în Actiune (www.tinact.ro) si al Administratiei Fondului Cultural National (www.afcn.ro).

Asociatia Culturala Make a Point aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind. Ca initiativa de regenerare si reconversie urbana, scopul sau este de a organiza activitati culturale si artistice la periferie si de a oferi spatiu de expunere pentru mesajele creatorilor contemporani.

Make a Point îsi orienteaza atentia spre cartierul Pantelimon, o zona lipsita de o infrastructura publica pentru activitati de recreere, culturale sau artistice. În spatiul reamenajat al unei hale industriale din fosta Postavarie Româna, organizatia pune în practica un concept de tip „bucatarie americana”: o platforma complet functionala deschisa colaborarii cu tineri care vor sa-si puna în practica ideile si proiectele cu potential.

Proiect initiat de Make a Point