Jazz du Jardin 5: New Sound In Town

Jazz du Jardin 5: New Sound In Town

Miercuri, 28 august, la orele 20:00, editia Jazz du Jardin continua in GradinAcuarela cu o noua premiera jazz: trio-ul New Sound in Town format din Paolo Profeti (alto sax, Milano), Sorin Romanescu(chitara) si Ana Cristina Leonte(voce şi vioara).  Pentru prima data impreuna, cei trei işi propun sa exploreze compozitii originale, cedand, de ce nu, tentatiei unor momente de improvizatie totala, creativa şi hipnotica.

New Sound in Town va invita intr-o calatorie ipotetica in jurul lumii, cu accente de jazz modern si world music cu sonoritati mediteraneene.

Ana-Cristina Leonte: voce şi vioara
Paolo Profeti: alto sax
Sorin Romanescu: chitara

Ana-Cristina Leonte este una dintre cele mai active prezente feminine ale jazzului vocal romanesc. Solista a inceput studiul jazz-ului in urma cu 5 ani la Universitatea Nationala de Muzica la clasa prof. univ. Mircea Tiberian si a ajuns sa colaboreze cu cele mai importante nume din jazz-ul autohton, cat si cel international: Mircea Tiberian, Cristian Soleanu, Albrecht Maurer, Catalin Milea, Pierre Borrel, Vlad Popescu, Chris Dahlgren, Maurice de Martin, Mihai Iordache, George Natsis, Alex Man, Miklos Both, Electric Brother, Ciprian Pop. Impreuna cu pianistul Albert Tajti si contrabasistul Michael Acker a obtinut Marele Premiu pentru “Cea mai buna trupa de jazz” la Festivalul Studentesc de la Targu Mures (2012) si titlul de ”Best Vocal Performance Award” la Sibiu Jazz Fest in 2013. A fost membru solist in proiectul european ”Cafes & Citizenry – The Roma Origins”, a concertat la festivalul Mediawave (Ungaria – 2012), Festivalul de Jazz de la Timisoara (2012), Festivalul Jazz Freedom (Vama Veche – 2012), Festivalul Etnika (Vama Veche 2012), Dracula Bass Fest (Bucuresti – 2011), etc. In prezent, este membru al sextetului vocal JAZZPPELLA in care o putem asculta in calitate de altista.

Paolo Profeti s-a nascut in 1978 şi a absolvit Conservatorul Giuseppe Verdi şi Accademia Internazionale della Musica din Milano, fiind prezent pe scena jazz-ului milanez ca saxofonist, compozitor şi profesor. A studiat saxofonul cu maeştri precum Jesse Davis, Rosario Giuliani, Billy Harper şi Mauro Negri, şi a colaborat in proiecte precum Civica Jazz Band, Time Percussion, Contemporary Ensemble sau To Book A Rest Quintet. A compus muzica filmului Primary Needs al regizorului argentinian Gabriel Pujia. In prezent, Paolo este prim alto al Artchipel Orchestra, recenta caştigatoare a premiului “Best Italian band of the year” in “TOP JAZZ 2012” tinut de revista italiana Music Jazz. Colaboreaza, de asemenea, cu Mamud Band, una din cele mai importante formatii italiene de afro-funk, al carei al doilea album a fost lansat in luna mai a acestui an. Dintre colaborarile de pe scena romaneasca, mentionam Nicolas Simion, Sorin Romanescu, Adi Stoenescu, Catalin Milea, Ciprian Pop.

Sorin Romanescu este un chitarist consacrat, premiat ca „Muzicianul anului 2008 in Jazzul romanesc”. Debuteaza in 1991 ca muzician de jazz la Festivalul de jazz de la Sibiu cu trupa “The Newcommers”. A colaborat cu diverşi muzicieni de jazz, precum şi cu formatii cunoscute precum Sarmalele Reci ori Jazz it Up. Printre creatiile sale se numara coloane sonore pentru teatru („Dumnezeu binecuvanteaza America” de Petre Barbu – distins cu „Premiul Criticilor”) precum şi pentru dans contemporan („Requiem for a Dog” de Ioana Popovici, „Movement on the Edge” de Mark Thompkins, „The Old Man from the Border” de Eduard Gabia, „Orpheus or About Descending” de Vava Ştefanescu).

Support Artist Fee: 20 lei
Rezervari: 0745 662 889

Jazz du Jardin este editia de vara a platformei Jazz de Mansarde si se desfasoara in GradinAcuarela. Este un proiect care promoveaza muzica jazz in spatiul racoros al Bistro de Arte, atat cea romaneasca, cat şi cea straina. Editia a cincea Jazz du Jardin aduce un proiect in premiera in GradinAcuarela: New Sound in Town.

Parteneri: The Public Advisors, Acuarela, Hello Menthol
Parteneri media: Sapte Seri, Modernism.ro, Feeder.ro, Metropotam.ro, Decat o Revista, HipMag, Radio Guerilla, WebCultura.ro, Port.ro, TATAIA, sub25.ro, Orasul meu, Artclue.net, DecosiEco.ro, Veiozaarte.ro, Gingergroup.ro, IqAds, Zeppelin

https://www.facebook.com/events/542699415784854/

Asociatia Culturala Imbold este o organizatie non-guvernamentala care are ca scop promovarea industriilor creative din Romania. Imbold, Galeria constituie un proiect permanent al Asociatiei Imbold si un spatiu independent de generare si expunere de arta contemporana. Spatiul galeriei este dublat de cel al bistro-ului de arte din mansarda – Acuarela.