IOANA NEMES: Expensive Fiasco/Cheap Success

image002

IOANA NEMES
Expensive Fiasco / Cheap Success

Deschidere joi 2 septembrie, ora 19.00
02 septembrie – 02 Octombrie 2010

Eveniment desfasurat in cadrul proiectului 1990-2010
Centrul de Introspectie Vizuala

Print

CIV se redeschide joi, 2 septembrie cu cel de-al doilea capitol al proiectului 1990-2010, EXPENSIVE FIASCO / CHEAP SUCCESS, semnat de Ioana Nemes.
Titlul expozitiei EXPENSIVE FIASCO / CHEAP SUCCESS este dat de lucrarea cu acelasi nume, reprezentand locul pe care Ioana Nemes il ocupa in momentul de fata in clasamentul Artfacts.NetT. Selectia internationala a artistilor pe acest cunoscut portal online se realizeaza potrivit indicelui de atentie, termen apartinand cercetatorului vienez Georg Franck.
EXPENSIVE FIASCO / CHEAP SUCCESS se angajeaza in examinarea campului artistic contemporan din perspectiva strategiilor care influenteaza succesul sau esecul artistului in cadrul sistemului de arta. Discutia deschisa de proiectul Ioanei Nemes vizeaza pe de o parte problema propriei pozitionari a artistului roman in contextul artistic international si a adaptarii artei sale la mecanismele de piata. Pe de alta parte, discursul se indreapta catre sfera publica romaneasca, identificand cateva din liniile de conflict care apar in practicile institutionale si in politicile culturale locale.

Practica artistica a Ioanei Nemes (n.1979) se inscrie in directia unei documentari, arhivari si analize a propriilor stari, activitati,
experiente redate in seria Evaluari Lunare (inceputa in 2001). In 2009, prin expozitia Relics for the Afterfuture (Brown), deschisa la Galeria Jiri Sveska Berlin, Nemes se indreapta spre examinarea unei realitati spirituale, totodata obiective, inspirata de ritualurile traditionale romanesti. Expune in cadrul unor expozitii si bienale precum: What Keeps Mankind Alive? Istanbul Biennial 11; On Joy, Sadness and Desire, Smart Project Space, Amsterdam; U-TURN Quadrennial for Contemporary Art, Copenhaga; Art prize Europas Zukunft, Museum of Contemporary Art, Leipzig. Participa in cadrul expozitiei Where do we go from here? Secession, Vienna (iulie-august 2010), iar urmatorul proiect personal va avea loc la Pianissimo, Milano. Ioana Nemes traieste si lucreaza in Bucuresti.

1990-2010 reprezinta o suma de capitole expozitionale a caror abordare analitic-discursiva urmareste sa puna la dispozitia publicului o radiografie subiectiva a conditiei prezente a scenei de arta din Romania si a manierei in care aceasta s-a (re)prezentat in acest interval.

Lansat in luna aprilie prin capitolul Dan Perjovschi S.A., ciclul 1990-2010 investeste intr-o analiza a ansamblului de practici si
discursuri articulate de scena de arta romaneasca in ultimii 20 de ani, intr-un exercitiu critic de reflectie asupra aparatului institutional-artistic, asupra logicii de functionare proprii sistemului artei. "1990-2010" se detaseaza de perspectiva totalizatoare a
expozitiei de grup, optand pentru specificitatea unor proiecte individuale, grupate in jurul unor istorii si documente.

Experienta subiectiva angajata de fiecare din aceste capitole descrie un proces necesar si deschis de re-examinare a parcursului si principiilor in jurul carora aglutineaza scena de arta RO, deschizand noi posibilitati de angajare si pozitionare, de filtrare a unor prioritati, urgente si necesitati.
1990-2010 este o initiativa a Centrului de Introspectie Vizuala (CIV), Bucuresti; curator Alina Serban.

EXPENSIVE FIASCO / CHEAP SUCCESS este insotit de un supliment 22, distribuit cu sprijinul Revistei 22 si finantat de Henkel.

Proiectul EXPENSIVE FIASCO / CHEAP SUCCESS a fost produs cu sprijinul: Henkel
In parteneriat cu: UAP, Sato Art
Parteneri media: Arhitectura, Arhitext, 9am, WebPR, Radio Romania Cultural, hipmag.ro, modernism.ro, port.ro, studentie.ro, veiozaarte.ro, neaparat.ro, ARTBOOM.ro

Informatii Centrul de Introspectie Vizuala
Str. Biserica Enei nr.16, Sector 1 Bucuresti (zona Universitate, langa Facultatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu")
www.pplus4.ro

Contact: Carla Albert
0747346924
0734413510
Program:
Miercuri – Vineri 15.00 – 19.00
Sambata 14.00 – 18.00

CIV este o platforma independenta de expunere si promovare a productiei
artistice contemporare. CIV functioneaza ca structura mobila si de
mediere ce-si propune sa valorifice si sa integreze intr-un mod distinct
in plan regional si international creatia artistica locala. Avand o
dimensiune pedagogica, activitatile platformei urmaresc sa modeleze
diferit spatiul (social, artistic) impartasit atat de producatorii
culturali, cat si de publicul lor.

Adresa: Str. Biserica Enei 16, Sector 1, Bucuresti / Tel: 004 021 314 22
98 / 004 0745 028 544 /  www.pplus4.ro

125 Comments

Comments are closed.