Institutul Polonez: Lansarea volumului de versuri Familia P. de Dariusz Sosnicki

6 aprilie, ora 17.00 – libraria Carturesti, Piata Sfatului, nr 20 (Muresenilor spre Schei), Brasov

7 aprilie, ora 18.30 – Absinteria Sixtina, str. Covaci nr. 6, etaj 1, Bucuresti.

Coord. Luiza Savescu

Institutul Polonez din Bucuresti, Casa de editura Max Blecher si Editura Tracus Arte va invita la lansarea volumului de versuri Familia P. de Dariusz Sosnicki (traducere si prefata de Vasile Moga).

Cartea este publicata în colectia Orfeu (coordonator Claudiu Komartin), fiind coeditata de Casa de editura Max Blecher si Editura Tracus Arte.

„O poveste despre iluzii pierdute sau despre lipsa iluziilor, în care concretul existential domina esenta; eroii sunt reprezentanti tipici ai clasei de mijloc, surprinsi în realitatile unei tari postcomuniste cum este Polonia.” (Vasile Moga, din Prefata la editia în limba româna).

Dariusz Sosnicki (n. 1969, Kalisz) este poet, redactor. A studiat filosofia la Universitatea „Adam Mickiewicz” din Poznan. A publicat opt volume de poezie. Versurile sale si exegezele literare au aparut în numeroase reviste si antologii, fiind traduse si în alte limbi. Este laureat, printre altele, al Premiului „Vremea Culturii” pentru cel mai bun debut al anului 1994, pentru volumul Symetria /Simetria, nominalizat la Premiul Paszport „Polityki” (Pasaportul revistei „Polityka”). A fost redactor al artzine „Juz jest jutro” / „Este deja mâine” (1990–1994) si al bisaptamânalului literar „Nowy Nurt”(“Noul Curent”) (1994–1996). Începând din anul 2005 este redactor al. Editurii W.A.B. (Varsovia), ocupându-se de proza contemporana poloneza. Locuieste la Poznan si Varsovia. În octombrie 2007 a fost invitat sa participe la Maratonul European de Poezie de la Sibiu. În prezent lucreaza la un nou volum de poezie si la traducerea ciclului de versuri Thanksgiving for a Habitat de W.H. Auden.

Lansarea va avea loc în prezenta autorului, traducatorului si a editorului cartii.

Bibliografie, Dariusz Sosnicki:

Marlewo, Biblioteka "Pracowni", Ostroleka 1994

Ikarus, Pomona, Wroclaw 1998

Mezczyzna w dominie / Barbatul în domino, Centrum Sztuki – Teatr Dramatyczny, Legnica 1999

Symetria / Simetrie, Biuro Literackie, Legnica 2002

Skandynawskie lato / Vara scandinava, Biuro Literackie, Wroclaw 2005

Folia na wietrze. Wiersze z tomów Marlewo i Ikarus / Folie în vânt. Versuri din volumele Marlewo si Ikarus, Biuro Literackie, Wroclaw 2007

Panstwo P.  / Familia P., Biuro Literackie, Wroclaw 2009

O rzeczach i ludziach. Wiersze zebrane 1991–2010 / Despre lucruri si oameni. Versuri alese 1991-2010

Biuro Literackie, Wroclaw 2011

220 Comments

Comments are closed.