ICR Stockholm: Club Electroputere la Supermarket 2011

image001

În perioada 18-20 februarie se va desfãsura la Stockholm târgul alternativ de artã Supermarket 2011, dedicat prezentãrii spatiilor si proiectelor initiate de artisti. La editia din acest an, Institutul Cultural Român de la Stockholm a invitat centrul de artã si culturã contemporanã Club Electro Putere (CEP) din Craiova, reprezentat de cei doi membri fondatori, Adrian Bojenoiu si Alexandru Niculescu. La standul propriu de la Supermarket 2011, Club Electro Putere va oferi publicului de artã suedez posibilitatea de a afla mai multe despre proiectul "Romanian Cultural Resolution", unul din cele douã proiecte selectate sã reprezinte România la Bienala de artã de la Venetia din 2011.

Tot la standul propriu, Club Electro Putere va prezenta un proiect de documentare artisticã despre transformarea identitãtii centrului dupã 1989. Scopul proiectului este de a urmãri momentele în care destinatia initialã a clãdirii, aceea de a produce activitãti culturale pentru proletariatul uzinei, este abandonatã în favoarea unor destinatii noi considerate mai profitabile sau mai adaptate momentului.

Institutul Cultural Român de la Stockholm este partener al târgului alternativ de artã Supermarket încã din 2008. Pânã în prezent, institutul a prezentat la acest târg centrele de artã Centrul pentru Introspectie Vizualã din Bucuresti si Fabrica de Pensule din Cluj, precum si pe artistele Ioana Nemes si Maria Drãghici. Editia din 2011 a Supermarket se va desfãsura la Kulturhuset, Stockholm (Casa de culturã a orasului Stockholm) si va gãzdui galerii si proiecte artistice din 25 de tãri. Pentru prima datã de la înfiintarea târgului, Republica Moldova va fi si ea reprezentatã, prin participarea Asociatiei Oberliht, cu proiectul CHIOSC.

Detalii pe www.rkis.se.