ICR: Ravasi în dialog cu Horia-Roman Patapievici

Cardinalul Gianfranco Ravasi în dialog cu Horia-Roman Patapievici
Întrebari esentiale.
Putem vorbi impreună despre Dumnezeu?

Atrium gentium / Il Cortile dei Gentili / Curtea Neamurilor, un program dedicat dialogului între cei care cred si cei care nu cred, lansat de Consiliul Pontifical pentru Cultură în luna martie a acestui an, ajunge în această toamnă la Bucureşti.

Seria evenimentelor se deschide marti, 11 octombrie 2011, ora 18.00, la Ateneul Român, cu lansarea, în prezenta autorului, Cardinalul Gianfranco Ravasi, a cărtii Întrebări privitoare la credintă. 150 de răspunsuri la întrebările celor care cred si ale celor care nu cred (Editura Humanitas, 2011).

De la ora 19.00, pe scena Ateneului Român, Cardinalul Gianfranco Ravasi si Horia-Roman Patapievici vor purta un dialog pornind de la tema Întrebări esentiale. Putem vorbi împreună despre Dumnezeu?

Miercuri, 12 octombrie, de la ora 18.00, Cardinalul Gianfranco Ravasi va prezida împreună cu Andrei Plesu, la New Europe College,
colocviul Ratiunea si antinomiile credintei. Dialogul dintre cei ce cred si cei ce nu cred.

Evenimentul Atrium gentium / Il Cortile dei Gentili / Curtea Neamurilor de la Bucuresti, organizat de Institutul Cultural Român, Filarmonica „George Enescu“, Editura Humanitas, Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun si Nunţiatura Apostolică din România, are loc în cadrul vizitei oficiale a Cardinalului Gianfranco Ravasi, presedintele Consiliului Pontifical pentru Cultură, la invitatia
Ministerului Culturii si Patrimoniului National.

Mai multe detalii: http://www.icr.ro/dialog_ravasi_patapievici