ICR: Noaptea Institutelor Culturale, ediția a VI-a

Noaptea Institutelor Culturale, ediția a VI-a

Noaptea alba a institutelor culturale, ajunsa la cea de-a sasea editie, propune vineri, 22 iunie 2012, timp de mai bine de 16 ore, un vast program de evenimente nocturne. Pentru prima oara, Centrul Cultural Turc participa in cadrul retelei de evenimentelor organizate sub umbrela EUNIC.

Noaptea Institutelor Culturale inseamna proiectii de filme, expozitii de fotografie, concerte de chitara, pian si jazz, dar si fado, flamenco sau electro, infuzii de cultura pop, workshopuri de caligrafie, modelare de sticla si origami, boardgames, sport (baschet, hochei, tir cu arcul, triatlon cultural) dansuri, lansari de carte si, bineinteles, specialitati culinare din diferite tari de la gulas la paella, macarons, delicatese portugheze si portii generoase de tortilla de scurtmetraje.

Anul acesta, la Noaptea Institutelor Culturale participa 14 centre si institute culturale membre EUNIC: British Council, Centrul Ceh, Institutul Balassi – Centrul Cultural al Ungariei, Delegatia Wallonie-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Institutul Camões/Ambasada Portugaliei, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Roman, Goethe-Institut, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultura „Vito Grasso“, Institutul Polonez, Centrul Cultural si de Informare al Ucrainei si Centrul Cultural Turc Yunus Emre.

Noaptea Institutelor Culturale a devenit in timp unul dintre cele mai vizibile si apreciate evenimente din Bucuresti, prin numarul de centre si institute culturale participante, numar de evenimente si numar de participanti.

Pentru deplasarea intre locurile in care se desfasoara evenimente, pasionatii de cultura vor avea la dispozitie o cursa speciala RATB.

Detalii suplimentare: http://www.icr.ro/nic2012