ICR: Copilaria lui Icar în cinematografele din Cehia

8108_0_1

Institutul Cultural Român din Praga anunta intrarea pe piata de distributie ceha a filmului Copilaria lui Icar / Cesta za horizont, în regia lui Alexandru Iordachescu.

Pe 5 mai, la cinematograful Lucerna din Praga, firma de distributie Verbascum Imago a lansat în premiera ceha filmul realizat în coproductie Franta-Elvetia-România, în prezenta regizorului Alexandru Iordachescu, a directorului ICR Praga, Dan Mircea Duta, si a omologului francez, directorul Institutului Francez, Olivier Jacquot.
    
Jonathan Vogel, protagonistul filmului, jucat de Guillaume Depardieu (fiul lui Gérard Depardieu) sufera un accident grav si se interneaza în clinica profesorului Stivlas Karr (jucat de Carlo Brandt) pentru un tratament de regenerare a piciorului pe care l-a pierdut într-un accident. La aceasta clinica, în termeni experimentali, s-au înregistrat multe reusite în domeniul refacerii celulare. Filmul prezinta o situatie de viata, în care fiecare lucru exterior este legat de ceva sufletesc. Filmul Copilaria lui Icar a fost prezentat în avanpremiera în iarna 2010, în cadrul Festivalului Filmului Francez din Cehia.
    
Copilaria lui Icar se alatura altor productii cinematografice românesti care au fost incluse în distributie ceha cu participarea Institutului Cultural Român din Praga, printre ele numarându-se Marti dupa Craciun / Úterý po Vánocích, în regia lui Radu Muntean (premiera în Cehia în decembrie 2010) si 4 luni, 3 saptamâni si 2 zile / 4 mesíce, 3 týdny a 2 dny, realizat de Cristian Mungiu (premiera în Cehia în 2007). Pentru sfârsitul anului 2011 se asteapta intrarea în distributie, pe piata ceha, a viitoarei pelicule semnate de Ruxandra Zenide, aflata acum în faza filmarilor.

Contact:
Institutul Cultural Român din Praga
Anglická 26, Praga 2, 120 00
Tel.: 00420 222 522 865
E-mail: rumunskyinstitut@seznam.cz
www.icr.ro/praga/  
www.rumunskoprovas.cz