ICR: Bursa pentru Accademia Teatro alla Scala din Milano

Bursa pentru un tânar interpret de opera la Accademia Teatro alla Scala din Milano
Rezultatele selectiei de la Bucuresti

Miercuri, 18 mai 2011, la sediul Operei Nationale Bucuresti a avut loc selectia organizata de Institutul Român de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia si Accademia Teatro alla Scala pentru acordarea unei burse la Accademia Teatro Alla Scala din Milano în anii academici 2011-2012 si 2012-2013.

Comisia de jurizare a fost formata din Daniele Borniquez, directorul Departamentului Muzica din cadrul Accademia Teatro alla Scala, Umberto Bellodi, reprezentant al Departamentului Proiecte Internationale din cadrul Accademia Teatro alla Scala si Mihai Stan, membru observator din partea Institutului Român de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia.
Dupa audierea celor 11 candidati înscrisi, pentru selectia finala de la Milano au fost alese sopranele Simona Nicoletta Jidveanu, Rodica Vica si Letitia Vitelaru.

Concursul face parte din strategia în domeniul muzicii a Institutului Român de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, care are drept principal obiectiv oferirea tinerilor interpreti de opera oportunitatea perfectionarii la una dintre cele mai importante scoli de opera lirica din lume.