ICR: Arta populara româneasca la Ierusalim

Arta populara româneasca la Târgul International de Arte si Mestesuguri de la Ierusalim

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv organizeaza standul României la cea de-a XXXVI-a editie a Târgului International de Arte si Mestesuguri de la Ierusalim, care va avea loc în perioada 15-27 august 2011.

La standul României vor fi prezentate obiecte de arta populara din judetul Bacau: costume traditionale românesti, ii, stergare si fete de masa autentice tesute în casa, ceramica, oua încondeiate, obiecte de artizanat din lemn, toate lucrate manual. Vor fi prezenti la târg mesterii populari Marian Lungu, Anamaria Ardeleanu, Anca Gabriela Lungu si Maricica Ardeleanu, care vor oferi demonstratii de mestesuguri si vor invita publicul sa participe la workshop-uri ad-hoc. Transportul exponatelor românesti în Israel este realizat cu sprijinul Companiei TAROM.

Târgul International de Arte si Mestesuguri de la Ierusalim, cel mai mare eveniment de profil din Israel, reunind la fiecare editie peste 200 de artisti din Israel si peste 60 de standuri internationale, prezinta obiecte de artizanat realizate în tehnici din cele mai diverse, de la cele traditionale pâna la tehnologii contemporane de manufacturare, serii mici sau unicate. În cadrul târgului au loc demonstratii de lucru, spectacole de teatru neconventional, muzica, dans, precum si un târg international culinar. Evenimentul se bucura de un foarte mare interes în rândul publicului israelian, la aceasta editie fiind asteptati 100 000 de vizitatori. În acelasi timp, manifestarea creeaza oportunitati de colaborare pentru artistii populari români, fiind o buna ocazie de promovare a culturii traditionale si a turismului rural.

Evenimentul este organizat la Ierusalim si se desfasoara pe o suprafata de 5.000 m2, lânga orasul vechi, în zona turistica (Mitchell Garden, Amfiteatrul „Merrill Hassenfeld” din „Sultan´s Pool”, Centrul de arte si mestesuguri „Khutsot Hayotser”).

Mai multe informatii: http://www.jerusalem.muni.il/yotzer/eng/all.htm