HIDDEN WORLD: expozitie Anca Iriniuc

Hidden World – expozitie Anca Irinciuc la Institutul Cultural Român

Miercuri, 8 septembrie 2010, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) va avea loc vernisajul expozitiei de pictura „Hidden World“ a artistei Anca Irinciuc. Criticul de arta Aurelia Mocanu va vorbi despre lucrari si despre parcursul artistic al autoarei.

Licentiata a Universitatii Nationale de Arta – Facultatea de Arte Plastice – Bucuresti, în 2004, si absolventa, în 2007, a masteratului la aceeasi institutie – prof. coordonator Teodor Moraru, Anca Irinciuc a avut pâna acum expozitii personale la galerii din Bucuresti si Bacau. Lucrarile sale au fost prezente în expozitii de grup si colective în România, Belgia si Republica Moldova.

„Interactivitatea se manifesta astazi sub forma unui gigantic joc social. În aceasta retea, fiecare poate actiona, participa, functiona, schimba. Îmi structurez programul ca o permanenta cercetare, urmarind obtinerea unei noi întelegeri a realului. Realul nu se suprapune cu «natura», arta nu se limiteaza la natura. Programul propus ma împinge cu analiza si la spatiul oniric, îmbogatind, amplificând astfel posibilitatile de interpretare.
Caut alunecari în spatiul vizual, încercari de patrunderi dincolo de aparenta. Îmi propun, experimentez, manifest, obiectul îmbogatindu-se treptat, prin lucru intensiv si coerent, de la o zi la alta. Încerc sa construiesc elemente ale realului supus unei deformari, transfigurate, fie imaginând în întregime forme si alcatuiri cu trimiteri în real.
Limbajul pictural pe care l-am folosit în interpretarea mea este legat de realitatea dura a momentului actual mai mult decât dintr-un vis sau cosmar. O buna parte a programului meu poate fi îmbogatita prin întelegerea acestor forme – omul ca stare în afara normalului.“ – Anca Irinciuc despre „Hidden World“ .

Expozitia va fi deschisa pâna pe 26 septembrie 2010.