Asociatia Rhabillage: Ghid de Reabilitare a Caselor de Patrimoniu din Romania

La un an dupa lansarea raportului privind starea patrimoniului bucurestean,anuntam publicarea primului ghid de reabilitare a caselor de patrimoniului din Romania.

Structurat în patru părti, materialul furnizează informatii despre multiplele aspecte implicate într-un astfel de demers, prezentând exemple de diferite tipuri de intervenții, precum si o multitudine de repere legislative menite a completa cadrul acestui context.

O componentă importantă a ghidului, o constituie prezentarea unor modele urbane de reabilitare, în versiunea actuală, fiind prezentat programul dezvoltat de regiunea Bruxelles – capitale, ”Les contrats de quartier”, un reper care s-ar putea dovedi foarte util pentru administrațtia locală, în cazul în care s-ar ridica problema reabilitării la un nivel mai amplu.

Atat ghidul cat si alte informatii utile, privind patrimoniul autohton se afla pe site-ul www.casecarenumaiplang.ro, unde asteptam cu interes opiniile dumneavoastra la sectiunea CONTACT, ori in zona de comentarii din cadrul fiecarei pagini.

1 Comment

Comments are closed.