Galeria Posibila: NU-MI PLACE NUMAI MAREA, DAR ȘI MUNTELE!

"NU-MI PLACE NUMAI MAREA, DAR ȘI MUNTELE!" – Nicoleta Moise
vernisaj joi, 27 iunie 2013, ora 19:00
27 iunie – 6 iulie 2013, Galeria Posibilă

200 de fotografii din anii '60-'70, găsite pe scările unei cladiri din București. Prezentă în fiecare cadru, doamna M. este piesa centrală a poveștiii și autoarea exclamației din titlu. Doamna M. domină fiecare cadru, anulând potențialul turistic al locației. Împreună cu persoana care fotografiază, ea practică un turism orientat spre locații nu ca monumente, ci ca decoruri pentru portretul său.

Fiecare fotografie din arhivă are câte două cadre, între care diferențele mici sunt date de o ușoară ajustare a pozitiei doamnei M.. Caracterul cinematic relevat prin surprinderea a două momente foarte apropiate în timp încurajează imaginația pentru a umple golul dintre cele două momente. În cele câteva secunde dintre primul și al doilea cadru ea și-a schimbat puțin poziția și a schimbat câteva cuvinte sau doar priviri cu autorul fotografiei.

Nu-mi place numai marea, dar și muntele! este atât o invitație deschisă spre o reconstituire a contextului arhivei prezentate, cât și o analiză a relației fotografie portret – fotografie turistică pornind de la potențialul de monumentalizare comun ambelor categorii.

Galeria Posibilă
Str Popa Petre, nr 6, București 020804
www.posibila.ro