Galeria de artă Europe, Braşov: În cochilie

Sunteţi invitaţi la vernisajul expoziţiei personale a Agatei Secelean  luni, 4 iulie la ora 17,00.Expoziţia “În cochilie” va avea loc în Braşov la Galeria de artă  ”Europe” pe strada Mureşenilor nr.1.Va vorbi în deschiderea expoziţiei domnul Nicolae Daicu, preşedintele filialei U.A.P.Braşov. „Această a doua expoziţie personală a artistei reuneşte lucrări realizate la sfârşitul anului 2010 şi în timpul anului 2011 

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 04.07 – 18.07.2011, programul fiind zilnic de la 14,00 la 19,00.Spectatorii sunt invitaţi într-o călătorie pe parcursul căreia să descopere lucrările, urmărind  traseul introspectiv propus de ea. Tehnica lucrărilor este grafica si interventie în culori acrilice  pe hârtie Artistul creaza un spectacol vizual fascinant, in care fuziunea dintre  suprarealism si realism are rolul principal. Spiritul sau ludic susţine acest discurs iar culorile folosite dau impresia de transparenţă, de vitraliu, lumina venind de dincolo de o realitate concretă.”

Adela Niculescu

Conceptul expoziţiei „În cochilie” 

“Treptat s-a conturat ideea acestei expoziţii pornind de la convingerea mea că fiecare îşi construieşte în timp propria cochilie Mi-am dat seama că în viaţa de fiecare zi  rutina în care ne lăsăm antrenaţi, micile obiceiuri, tabieturile, încep să ne definească. Problemele cu care te confrunţi te fac să aduni nişte ganduri mărunte, care revin zilnic.Toate acestea sunt ca o substanţă pe care o secretăm şi care se adună picătură cu picătura.În timp formează în jurul tău o cochilie tare, asemănătoare cu cea a unui melc, care ajunge să te închidă în ea şi nu îti permite să mai ieşi.

Lucrările mele sunt structurate pe trei teme – dualitate, faţetele personalităţi şi îngerii.”


Despre Agata Secelean


Agata Secelean  a absolvit Universitatea de Arte Bucuresti, secţia Scenografie în 2001 şi locuieşte în prezent în Braşov. A realizat scenografia mai multor piese de teatru.În paralel a participat la mai multe expoziţii cu lucrări de grafică şi pictură. Începând din anul 2007 a început să creeze şi bijuterii şi a realizat mai multe colecţii până în prezent. 

Amintim câteva dintre evenimentele mai recente :

În 2010 –  “Salonul Judetean de Arta- Brasov” la Galeria de Arta Europe din Brasov, participarea la ediţiile 3 si 4 ale Targului de bijuterie de designer   “Autor”  la Sala Dalles in Bucureşti,  Expozitia de grup “ Autoportret” la Galeria de Arta Okian din Brasov. Tot în anul 2010 a realizat scenografia piesei de teatru “În căutarea lui Oz “.

În 2011- participarea la Expozitia Judeţeană de artă Braşov  la Galeria Europe

Mai multe despre Agata Secelean puteţi vedea pe www.agatart.ro