Galateca prezinta: Simon Henwood, Mircea Roman, Mircea Nechita & Edward Gorey @ ARTmania Festival 2013

Invitată la ARTmania, Galeria Galateca va expune la Sibiu o serie de gravuri, desene, fotomontaje, acuarele și cărți bibliofile ale unor artiști de renume internațional: Simon Henwood, Mircea Roman, Mircea Nechita și Edward Gorey.

Deși foarte tânără în peisajul spațiilor culturale, Galeria Galateca a reușit să se plaseze pe harta națională și internațională prin proiecte de design și artă contemporană inedite, propunându-și să dezvolte expoziții de artă aplicată, artă multimedia.

***

Simon Henwood: Lucrările sale multidisciplinare au fost expuse în cele mai renumite muzee și galerii ale lumii, printre care MOMA (NYC), ICA (London), UCLA Hammer Museum (LA) și Galeria Sophie Sheideker (Paris) într-o dublă expoziție semnată “Simon Henwood și Francis Bacon”. Artistul este cunoscut și pentru colaborările sale cu muzicienii Swans, Kanye West, Rihanna, Alicia Keys, Roisin Murphy, Badly Drawn Boy și Imogen Heap.
http://simonhenwood.com/

Mircea Nechita: Artist plastic cu o activitate intensă în domeniul gravurii, graficii de șevalet, graficii de carte și cărții bibliofile, Mircea Nechita a expus atât în galerii și muzee românești, cât și la bienale internaționale de gravură de mare amploare precum cele din Spania, Italia, Japonia, Olanda, Belgia și Franța.
http://www.mirceanechita.ro/

Mircea Roman: Câştigător al Marelui Premiu pentru sculptură al Trienalei de la Osaka, Japonia, cel mai mare premiu de acest fel din lume, precum şi al prestigiosului premiu Delfina, la Londra, Marea Britanie, Mircea Roman este unul dintre cei mai importanţi artişti români contemporani.
http://www.mircearoman.com/

Edward Gorey: Ilustratorul și scriitorul american Edward Gorey (1925 – 2000) este autorul a peste 100 de cărți ilustrate. Povestile lui sunt scrise cu un umor negru și deși sunt inspirate din literatura pentru copii, artistul își definea opera ironic ca fiind 'nonsense literature'. Stilul său artistic este o sursa de inspirație continuă, chiar regizorul Tim Burton l-a numit pe Gorey o influență majora pentru filmul 'The Nightmare before Christmas' (1993).
http://en.wikipedia.org/wiki/Edward_Gorey