Gaiţele aniversează 10 ani de la premieră

Toate încasările din vânzarea biletelor vor fi donate actorului Şerban Ionescu

Unul dintre cele mai iubite spectacole ale Teatrului Odeon şi cel mai longeviv din repertoriul actual, Gaiţele, o comedie cu umor irezistibil ce a adus zâmbetul pe chipul atâtor spectatori împlineşte pe 27 mai, 10 ani de la prima reprezentaţie.

De la premiera din 2002, spectacolul Gaiţele de Al. Kiriţescu a încântat atât publicul iubitor de teatru, cât şi profesioniştii, atât la sediu, cât şi în numeroase oraşe din ţară unde a fost prezentat în turnee şi festivaluri: Iaşi, Buzău, Alba Iulia, Focşani, Piatra Neamţ, Timişoara, Braşov, Arad, Galaţi, Călăraşi, Caracal şi Ploieşti.

Spectacolul a numărat timp de 10 ani peste 150 de reprezentaţii, a adunat mii de aplauze şi se bucură în continuare de o distribuţie de nota 10:  Dorina Lazăr, Constantin Cojocaru, Ionel Mihăilescu, Marius Stănescu, Carmen Tănase, Virginia Rogin, Elvira Deatcu/ Paula Niculiţă, Dana Voicu, Petre Nicolae, Ana Maria Moldovan, Pavel Bartoş, în regia lui Alexandru Dabija.

 Încasările din vânzarea biletelor de la reprezentaţia din 27 mai, ora 19.00,  vor fi donate actorului Şerban Ionescu, angajat al teatrului Odeon în perioada 1992 – 2004.

 PREMII

CONSTANTIN COJOCARU – Premiul pentru cel mai bun rol feminin, Festivalul de Teatru de la Piatra Neamţ, 2005

CARMEN TĂNASE – Premiul pentru rol secundar, Festivalul Dramaturgiei Româneşti de la Timişoara, 2004

DORINA LAZĂR – Premiul pentru cea mai bună actriţă, Festivalul Naţional de Comedie, Galaţi, 2002

PAULA NICULITA – Menţiune pentru interpretare, Festivalul Naţional de Comedie, Galaţi, 2002