Follow that summer

Vineri, 4 iunie, ora 20.00, Sala Ronda
Follow that summer
Coregrafie si interpretare: Rui Catalao, Mihaela Dancs, Paul Dunca, Iuliana Stoianescu
Dramaturgie: Rui Catalao
Coloana sonora: Ion Dumitrescu
Lumini: Catalin Nicolescu
Proiect finantat de Centrul National al Dansului Bucuresti
Co – producator: Artlink, in cadrul rezidentelor artistice oferite in 2008 prin proiectul european Jardin d’Europe co-finantat de Uniunea Europeana
Durata: 70 min


O incercare de a reconstrui senzatiile si impresiile caracteristice verii, cind caldura soarelui, racoarea umbrei si contactul cu natura se imbina cu placerea de a te cufunda in activitati lenese pe cit de nefolositoare, pe atit de lipsite de sens si nemotivate. Asociem vara cu tineretea si memoria, ceva ce vine si apoi ne este luat, lasind in urma ramasite si o savoare dulce amestecata cu senzatia de pierdere.

La inceputul proiectului am cercetat aspecte ale bolii Alzheimer. Pierderea memoriei inseamna si pierderea istoriei, a identitatii, iar in final a sinelui, ca si cum te-ai stinge dinauntru spre afara. Memoria schimba realitatea trecutului, dar in cazul bolii Alzheimer o schimba si pe cea a prezentului. „Follow That Summer” este o piesa despre imposibilitatea impartasirii prezentului ca pe o singura realitate obiectiva.

Fost jurnalist si critic, Rui Catalao (n. 1971, Portugalia) a lucrat cu coregrafii João Fiadeiro, Miguel Pereira,Manuel Pelmus, Brynjar Bandlien, Madalina Dan, a scris scenarii de film pentru regizorii João Pedro Rodrigues (To Die Like a Man) si Jorge Cramez (The Golden Helmet), a jucat in filmul "The face you deserve" de Miguel Gomes. In 2003 a creat conceptul "live movie" realizand patru piese, ultima dintre ele, "Atat de frageda", avand premiera la CNDB, cu interpreti romani. Stabilit in Bucuresti intre 2007 si 2009, performeaza alaturi de Mihaela Dancs in "Coada soricelului" , cu care concepe si "Follow that Summer", colaboreaza la "First Steps" (Carmen Cotofana/ Dancs). Intors in Portugalia lucreaza cu Ana Borralho-Joao Galante/ "Untitled – still life" si finalizeaza primul sau solo, "Inside words", dezvoltand material testat si prezentat in "Miercurea lejera" (program conceput de Maria Baroncea si Edi Gabia- CNDB).

 Mihaela Dancs  (n.1974) a terminat Facultatea de Stomatologie din Bucuresti. Din 2004 participa la ateliere de dans contemporan si colaboreaza cu coregrafii: Pascal Allio, Allyson Green, Catalina Gubandru, Andreea Capitanecu, Florin Flueras, Maria Baroncea si Eduard Gabia, Bernard Baumgarten, Vava Stefanescu, Madalina Dan. Creeaza: "Reprogramare" (2006), "Coada soricelului" (2007) & "Follow That Summer" (2009) – impreuna cu Rui Catalao, "First Steps" (2009) impreuna cu Carmen Cotofana, "Lulu's Room" (2009)

Pretul unui bilet este de 10 lei/7 lei redus.
Rezervari se pot face la adresa rezervari@cndb.ro

Parteneri media: 24 Fun, Liternet, Veioza arte, Port.ro, Suplimentul de Cultura, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Bucuresti.tonight.eu, Metropotam.ro, WebPr.ro, Modernism.ro, HipMag.ro, ARTBoom.ro, ArtClue