CZECH FILM HUNTING: Filme cehe clasice proiectate in locuri inedite

Forman, Menzel si Herz, cum nu au fost niciodata vazuti la Bucuresti

Filme cehe clasice proiectate in locuri inedite

Centrul Ceh organizeaza in perioada 1-5 iunie 2013 un festival de film neconventional – filmele parasesc cinematograful si ies in oras, intr-o parcare, un spatiu industrial, curtea unui muzeu si un palat. De la filme clasice si cunoscute pana la thrillere experimentale si comedii grotesti, Czech Film Hunting aduce o mostra reprezentativa de cinema cehesc autentic.

Festivalul incepe cu o proiectie in parcarea Ciclop, un loc ascuns de pe Bulevardul Magheru, cu Ferat Vampire, un altfel de film cu vampiri. Continua a doua zi in gradina Muzeului Enescu cu filmul cu care Milos Forman s-a întors s filmeze la Praga – Amadeus. Luni proiectam in
spatiul industrial WASP, scurt-metraje in sala alba si un lung metraj in sala neagra, toate realizate de legenda suprarealismului ceh Jan Svankmajer, iar marti revenim in parcarea de pe Magheru cu o comedie neagra, o capodopera a noului val cehoslovac – The Cremator.

Ultima zi a festivalului o dedicam regizorului Jiri Menzel, proiectand la Palatul Stirbei trei dintre filmele cineastului. Regizorul va fi prezent pentru a treia oara la Bucuresti, inainte de a fi distins cu Premiul pentru Întreaga Carier la TIFF. Proiectia simultana a filmelor L-am servit pe regele Angliei, Vara capricioasa si Sfarsitul vremurilor vechi va fi urmata de o petrecere in onoarea regizorului.

„Bineinteles, Menzel a fost dintotdeauna iubit de catre publicul roman, retrospectiva filmelor sale din 2011 bucurandu-se de un mare succes. Speram ca publicul va veni insa la toate zilele de festival, pentru ca fiecare film proiectat este unic si in acelasi timp reprezentativ pentru cinematografia ceha“ spune Rene Kubasek, directorul Centrului Ceh. Pe langa filme, incurajam publicul sa vina la toate proiectiile si printr-un premiu oferit de Staropramen, partenerul principal al evenimentului.

CZECH FILM HUNTING
1 – 5 iunie 2013

Program:

Sâmbătă, 1.06 / 21:00 / Ferat Vampire / @ Garajul Ciclop

Duminică, 02.06 / 21:00 / Amadeus / @ Grădina Muzeului George Enescu

Luni, 03.06 / 21:00 / Švankmajer Night / @ WASP

Marți, 04.06 / 21:00 / The Cremator / @ Garajul Ciclop

Miercuri, 05.06 / 21:00 / Menzel Night / @ Palatul Știrbei

Toate filmele sunt subtitrate în limba engleză.
Intrarea la toate proiecțiile este liberă.

Un eveniment organizat de Centrul Ceh împreună cu Staropramen. Parteneri: Muzeul George Enescu, WASP, Pegas. Parteneri media: 24FUN, Bewhere, feeder.ro, Liternet.ro, Modernism, SUB25.

FB event: https://www.facebook.com/events/603828269629059/?ref=br_tf