Filarmonica George Enescu: RECITAL DE ORGĂ

În peisajul muzical al oraşului Bucureşti, un recital de orgă este un eveniment cu totul special. Filarmonica "George Enescu" a reuşit să restaureze instrumentul amplasat în Sala mare a Ateneului Român, o orgă construită de germanul Oscar Walcker şi inaugurată la 22 aprilie 1939. Orga ce are în urma ei aproape trei sferturi de secol este una dintre cele mai bune din Europa.

În seara zilei de duminica, 19 februarie, la ora 19, Filarmonica "George Enescu" anunţă un recital extraordinar de orgă susţinut de Ilse Maria Reich.

Recital de orgă
Duminica, 19 Februarie 2012, 19:00 – 21:00 Sala mare
ILSE MARIA REICH

Program:
Johann Sebastian Bach
Toccata şi fuga dorică, BWV 538
Coral şi patru variaţiuni "Vater unser", BWV 636, BWV 762, BWV 683, BWV 737
Preludiu şi fugă în si minor, BWV 544
César Franck
Coral în si minor
Myriam Marbé
Pavana păstorească cu păsări (dedicată lui Ilse Maria Reich)
Liana Alexandra
Consonanţe V (dedicată lui Ilse Maria Reich)

ILSE MARIA REICH, face parte din elita organiştilor concertişti ai momentului. Numeroasele concerte susţinute în Bucureşti la Ateneul Român şi la Sala Radio, precum şi în provincie, turneele de concerte în multe ţări europene, participarea la festivaluri internaţionale, înregistrări radio şi pe disc au făcut-o bine cunoscută şi mult apreciată în ţară şi în străinătate. Originară din Sibiu, Ilse Maria Reich a studiat orga la Praga cu Jiri Rheinberger, la Essen cu Gisbert Schneider şi la Hochschule für Musik und Theater din Hanovra, cu Ulrich Bremsteller. În România, între anii 1976 şi 1988 organista a prezentat numeroase prime audiţii de muzică contemporană românescă, semnate de Myriam Marbé, Wilhelm Georg Berger, Anatol Vieru, Terenyi Ede, Liana Alexandra, Şerban Nichifor. Mulţi compozitori i-au dedicat lucrări prezentate de solistă în turnee sau la prestigiose festivaluri internaţionale. În 2002, la Radio Bucureşti, organista a prezentat cu mare succes prima audiţie a Concertului pentru orgă şi orchestră de Liana Alexandra, dedicat ei. La Rottenburg (Germania), Ilse Maria Reich a înfiinţat în 1990 o şcoală de muzică, pe care a condus-o până în 2006 ca directoare. Organista are un vast repertoriu, de la preclasic la contemporan, şi susţine recitaluri în diferite formaţii camerale şi concerte ca solistă. Pe scenele din România este prezentă în fiecare an, la Radio Bucuresti, la Ateneul Roman, la Sibiu, Mediaş, Braşov.