Festivalul Like CNDB#1 se incheie joi, 27 februarie, cu doua spectacole create de coregrafa Andreea Novac.

Festivalul Like CNDB#1 se incheie joi, 27 februarie, cu doua spectacole create de coregrafa Andreea Novac.

"Doua solo-uri care investigheaza limitele incredibile ale corpului uman in imensa lui singuratate si vulnerabilitate, in tensionata lui relatie cu prezentul in care isi regaseste forta." Iulia Popovici

Biletele se vand pentru intreaga seara/ambele spectacole.

27 februarie, ora 19.30

dance_a_playful_body-85

Dance a playful body

Un spectacol de Andreea Novac

Cu Istvan Teglas

Productie: Centrul de Cultura „George Apostu” Bacau prin Swiss Cultural Programme Romania

Cu sprijinul CNDB

*spectacolul contine nuditate si nu este recomandat minorilor

« Dance a playful body » nu este un spectacol de dans

« Dance a playful body » este un spectacol despre un corp ce se expune

« Dance a playful body » este un spectacol despre un corp cameleon

« Dance a playful body » nu este un spectacol frumos

« Dance a playful body » este un spectacol curajos

« Dance a playful body » este un spectacol intim

Spectacolul “Dance a playful body”, Istvan Teglas – performer, Andreea Novac – directie artistica, m-a schimonosit. Nu-i de ici de colo sa fii martorul unui singur om, intr-o liniste care cu fiecare secunda devine din ce in ce mai agresiva, un om care incearca sa urce pe un perete, care se contorsioneaza, urla, schiteaza sinuciderea prin expectorarea intimitatii, se dezbraca, fumeaza o tigara. E greu sa iti revii dupa un astfel de spectacol, de unde sa il iei si sa te iei, care e firul narativ, lipsesc replicile, conflictul si naratiunea sunt doar fragmentar-vizuale.

The chronicle – Un manual in 35 de minute de folosire a trupului pentru a te dezbara de el

 

27 februarie, ora 20.30

Despre tandrete

despre tandrete 5

De: Andreea Novac

Cu: Andreea Novac si Ciprian Pop

Un proiect finantat de Centrul de Cultura „George Apostu” Bacau in parteneriat cu Centre de Creation Coregraphique TROIS C-L Luxemburg

Proiect realizat cu sprijinul Fundatiei Gabriela Tudor in cadrul programului E-MOTIONAL Bodies & Cities / rezidentele ArtistNe(s)t  si al 4Culturesi Workshop Foundation, in cadrul Jardin d'Europe – proiect finantat de Programul Cultura al Uniunii Europene Multumiri CNDB

Am creat “Despre tandrete” pornind de la premize personale si am ajuns la final sa vorbesc despre tandretea actului artistic. Eu aleg sa ma arat in situatii care nu ma reprezinta sau care ma pun in dificultate, cu riscul de a esua, sa ofer ganduri si emotii personale, lucruri care imi plac, un cantec, un dans sau singuratatea ultimului om de pe pamant. Oscilez permanent intre real si fictiv, intre sincer si disimulat, pe o muchie pe care nici eu nu o stapanesc perfect. Si aici se naste momentul dintre spectactori si mine.

Andreea Novac

Femeia asta care pare o curva ieftina ne da lectii despre tandrete – cum trandafirii se pun usor in par si-apoi se fac cadou celorlalti, cum echilibrul se tine pe straturi de morcovi (“carrots are good for your health”), cum vinul rosu se toarna tandru in pahare inegale si se bea dintr-o inghititura dupa ce a fost invartit suficient, cum cel mai greu e sa jonglezi cu istoriile personale, care te pot lovi in dreptul inimii, cum poti crede despre tine ca esti ultimul om de pe planeta si-atunci nu te mai grabeste absolut nimic, cum momentul asta e unic si n-o sa mai fie cu nimeni niciodata. Da, tandretea e doar intre mine si tine, intre tine si cei pe care ii iubesti sau vrei sa te iubeasca.

GingerGroup – Tenderness is this moment between you and me

[…] a baut vin cu cineva, a oferit morcovi si flori, a dansat, s-a lasat privita, criticata, s-a dezbracat, ne-a invitat in momentul ala in care viseaza sa se transforme in altceva. A oferit o intimitate pentru care multi am venit nepregatiti, n-am stiut cum sa o luam, daca sa intram si sa ne lasam patrunsi de ea, o intimitate care a provocat, care a plictisit, fascinat sau dezgustat, o intimitate mai altfel decat avem parte in mod normal.

Tataia – Tandrete cu sau fara morcovi

Biletele se pun in vanzare cu o ora inainte de inceperea spectacolelor si se vand pentru intreaga seara/ambele spectacole .

Pretul unui bilet este de 25 lei/seara.

Pretul unui bilet redus pentru profesionisti, elevi, studenti, pensionari este de 15 lei/seara.

Rezervari se fac pe site-ul www.cndb.ro sau la adresa rezervari@cndb.ro.