Evenimente Case Care (Nu mai) Plang

case care plang

Asociatia Rhabillage a fost înfiintata la începutul anului 2008, ca organizatie non – guvernamentala, ce desfasoara activitati în scopul promovarii si protejarii patrimoniului cultural românesc.

În cadrul Asociatiei, în prezent, se desfasoara doua proiecte: Case Care Plâng si Case Care Nu mai Plâng. Primul proiect a fost initiat în 2006, ca o initiativa bazata pe voluntariat, fiind structurat în doua componente complementare: realizarea unei arhive online a cladirilor degradate, cu valoare arhitecturala si istorica, din întreaga tara si promovarea acestei baze de date la nivelul publicului larg, ca semnal cu privire la starea patrimoniului arhitectural românesc. Al doilea proiect a fost initiat în acest an si are ca scop realizarea unei arhive online a cladirilor din Bucuresti reabilitate corect si promovarea acestora ca modele de buna practica.

În timp, activitatile asociatiei au fost sustinute de Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Ambasada Frantei în România, Institutul Francez Bucuresti, Institutul Cultural Român – Paris, Ordinul Arhitectilor din România, Primaria sectorului 1 Bucuresti, Universitatea de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu”, Bucuresti, Scoala Centrala, Bucuresti, Metrorex, Euromedia, member of Epa, Librariile Carturesti, Agence France Presse, Libération, Kathimerini, Igloo media, RFI, RRI, RRC, TVR, TVR Cultural, PRO TV, Antena3.

Acum, ne bucuram de sprijinul Uniunii Arhitectilor din România, beneficiind de o finantare prin programul Observatorul Urban.
www.casecareplang.ro

CASE CARE PLÂNG, instalatie interactiva de fotografie
2-16/11, Galeria Octav Doicescu, Calea Victoriei nr.126

Evenimentul va fi realizat în cadrul Galeriei Octav Doicescu si va implica expunerea a peste 400 de case din baza de date www.casecareplang.ro. De asemenea, decorul va fi completat de cuburile THE BUC, expuse la Paris, în luna octombrie, ca parte a proiectului Bucarest, la mal aimée.

ÎNAINTE/ DUPA, instalatie de fotografie
3-10/11, Club Control, Str. Academiei nr.19

În cadrul clubului Control, din centrul capitalei, vor fi prezentate, într-o instalatie de fotografie, o serie de case din seria ÎNAINTE/ DUPA. Modele de reabilitare, sau case
demolate, ele atrag atentia asupra modului în care orasul se transforma sub ochii nostri.

ÎMPREUNA, proiectii video si invitati speciali
3/11, ora 20:00, Club Control, Str. Academiei nr.19

Vor fi lansate doua materiale video de promovare a celor doua proiecte si un colaj al celor mai bune momente, din cei patru ani de activitate. Organizata sub deviza ”Atât timp cât privim case, le onstruim si locuim în ele, arhitectura este un subiect care ne priveste pe toti”, actiunea vizeaza sa atraga reprezentanti de seama din diferite domenii.

CASE CARE NU MAI PLÂNG, raport si dezbatere
4/11, ora 11:00, Artmark, str. Logofat Luca Stroici nr.18

Lansarea raportului privind reabilitarea cladirilor de patrimoniu va avea loc în contextul decorului propus de Casa de licitatii Artmark, unul dintre reperele actuale în acest domeniu. Cu aceasta ocazie, va fi organizata si o dezbatere, la care vor participa speciali?ti, reprezentan?i ai administratiei locale, media si investitori interesati de demersul implicat de reabilitarea unor astfel de  mobile, la noi si în Europa.

DESPRE CASE, atelier de desen
6/11, AFI Palace Cotroceni Mega Fun, B-dul Vasile Milea nr.4

Pentru ca patrimoniul construit se raporteaza la public, oameni si spatiu, ne-am gândit sa realizam o conexiune între cele doua în spatiul ”public” al ora?ului actual, mall-ul. Astfel, sâmbata, 6 noiembrie, ne gasiti la AFI Palace Cotroceni, unde vom expune piese din expozitiile mai sus mentionate si vom pregati un atelier de desen, pentru cei mici dar si pentru cei mari.

115 Comments

Comments are closed.