Eden Project, Cornwall

Eden Project1

In sudul Angliei, in Cornwall, a fost creata gradina Edenului. Un Eden unde te poti plimba prin Biosfere monumentale, admirand plante din toate colturile planetei.

Eden Project a fost proiectat de arhitectul englez Nicholas Grimshaw cu scopul de a transforma si recupera peisajul distrus de o veche si uriasa mina cu extractie de caolin.

Domurile sunt realiate din sute de hexagoane si pentagoane sustinute de un schelet metalic si formeaza un complex de doua biomuri naturale. Intr-un biom au fost create atmosfera si flora mediteraneana iar in al doilea biom flora padurii tropicale.

Proiectul merge pe principiul reciclarii de materiale daunatoare mediului sustinand si promovand protejarea naturii. Se numeste a fi un simbol al sperantei, demonstrand ce pot crea oamenii, lucrand impreuna pentru natura. La Eden project se fac cercetari stiintifice, expozitii de arta si concerte umanitare. Pe alocuri poti admira sculpturi din materiale uzate sau poti cumpara de la magazin un inel original din plastic topit sau o geanta din dopuri de aluminiu. Tot mobilierul din cadrul asezarii este realizat din materiale reciclate.

Eden Project a fost deschis in 2001 dupa doi ani si jumatate de lucrari.

Propus de Otilia Cadar

Eden Project2

Eden Project3

Eden Project4

Eden Project5

Eden Project6

Eden Project7

Eden Project8

Eden Project9

Eden Project10

Eden Project11

Eden Project12

Eden Project14

Eden Project15

Eden Project16

Eden Project17

Eden Project18

Eden Project19

Eden Project20

Eden Project21

Eden Project22

Eden Project23

Eden Project24

Eden Project25

Eden Project26

Eden Project27

Eden Project28

Eden Project29

Eden Project30

Eden Project31

Eden Project33