“Despre tandrete” si “Pretend we make you happy” – doua spectacole de Andreea Novac la CNDB

Mai CNDB  incepe duminica cu doua spectacole create de Andreea Novac.

18 mai, ora 19.30, Sala Stere Popescu

Pretend we make you happy

Directie artistica si coregrafie: Andreea Novac

Interpretare: Stefan Lupu, Alin State, Istvan Teglas

O productie CNDB

Cu sprijinul Fabrica de Pensule, Cluj

Pornind de la cele patru „body genres“ – comedie, drama, erotica si horror – genuri care, cel putin teoretic, creeaza in corpul celui care traieste situatia, ori in al celui care priveste situatia, fiori, excitatie sau placere – am cautat modalitati de a stimula kinestezic spectactorul, construind pe referinte cinematografice.

„Pretend we make you happy“ va propune un corp care apare din viteza, pulsatie si culoare. Andreea Novac

Despre tandrete

De: Andreea Novac

Cu: Andreea Novac si Sorin Romanescu

Un proiect finantat de Centrul de Cultura „George Apostu” Bacau in parteneriat cu Centre de Creation Coregraphique TROIS C-L Luxemburg

Proiect realizat cu sprijinul Fundatiei Gabriela Tudor in cadrul programului E-MOTIONAL Bodies & Cities / rezidentele ArtistNe(s)t  si al 4Culturesi Workshop Foundation, in cadrul Jardin d'Europe – proiect finantat de Programul Cultura al Uniunii Europene Multumiri CNDB

Am creat “Despre tandrete” pornind de la premize personale si am ajuns la final sa vorbesc despre tandretea actului artistic. Eu aleg sa ma arat in situatii care nu ma reprezinta sau care ma pun in dificultate, cu riscul de a esua, sa ofer ganduri si emotii personale, lucruri care imi plac, un cantec, un dans sau singuratatea ultimului om de pe pamant. Oscilez permanent intre real si fictiv, intre sincer si disimulat, pe o muchie pe care nici eu nu o stapanesc perfect. Si aici se naste momentul dintre spectactori si mine.

Andreea Novac

Femeia asta care pare o curva ieftina ne da lectii despre tandrete – cum trandafirii se pun usor in par si-apoi se fac cadou celorlalti, cum echilibrul se tine pe straturi de morcovi (“carrots are good for your health”), cum vinul rosu se toarna tandru in pahare inegale si se bea dintr-o inghititura dupa ce a fost invartit suficient, cum cel mai greu e sa jonglezi cu istoriile personale, care te pot lovi in dreptul inimii, cum poti crede despre tine ca esti ultimul om de pe planeta si-atunci nu te mai grabeste absolut nimic, cum momentul asta e unic si n-o sa mai fie cu nimeni niciodata. Da, tandretea e doar intre mine si tine, intre tine si cei pe care ii iubesti sau vrei sa te iubeasca.

GingerGroup – Tenderness is this moment between you and me

[…] a baut vin cu cineva, a oferit morcovi si flori, a dansat, s-a lasat privita, criticata, s-a dezbracat, ne-a invitat in momentul ala in care viseaza sa se transforme in altceva. A oferit o intimitate pentru care multi am venit nepregatiti, n-am stiut cum sa o luam, daca sa intram si sa ne lasam patrunsi de ea, o intimitate care a provocat, care a plictisit, fascinat sau dezgustat, o intimitate mai altfel decat avem parte in mod normal.

Tataia – Tandrete cu sau fara morcovi

Detalii pe www.cndb.ro

Biletele se pun in vanzare cu o ora inainte de inceperea spectacolelor, se vand pentru ambele spectacole si se achizitioneaza de la sala Stere Popescu.

Pretul unui bilet este de 25 lei intreg (ambele spectacole), 15 lei redus (ambele spectacole).

Rezervari se fac la adresa rezervari@cndb.ro sau pe site-ul www.cndb.ro.

 Parteneri media:  Sapte Seri, LiterNet.ro, Metropotam, Online Gallery, Sub 25, 121.ro, Orasulm.eu, Getlokal.ro, Feeder.ro, ArtClue, Vice.com, Hipmag