Danaartgallery&Galeria Odeon: 8 Femmes

Danaartgallery.ro si Galeria Odeon va invita la expozitia de arta textila, costum si accesorii 8 Femmes în cadrul careia veti putea admira creatiile artistelor Ramona Stanca Vîrtosu si Laura Cherciu Avramescu.

Expozitia va fi deschisa publicului în intervalul 3 – 22 decembrie 2011, iar vernisajul va avea loc sâmbata 3 decembrie, la ora 18.00.

Vom deschide cu aceasta ocazie cea dintâi expozitie din seria 8 Femmes. Artistele îsi propun sa exploreze dorinta femeilor de a fi diferite, iar aceasta cautare a personalitatii se va regasi în detalii de imagine exterioara.

Au cautat sa personalizeze materialele folosite în costume si accesorii prin pictura, sculptura si împletituri. Sursa de inspiratie a acestei expozitii este filmul cu acelasi nume, creat de regizorul François Ozon, dupa piesa lui Robert Thomas.

Ramona Stanca Vîrtosu este absolventa a Academiei de Arte Frumoase, Bucuresti, Facultatea de Istoria si Teoria Artei, Sectia Foto Video-Procesare computerizata a imaginii. A realizat scenografie pentru film si publicitate. Printre proiectele la care a lucrat se numara filmele: Boborul, 2003, în regia lui Radu Vasile Igazsag, O scurta istorie, 2007, regia Radu Vasile Igazsag, La drumul mare, 2007, regia Gabriel Sîrbu, Afterimage, 2007, regia Catalin Leescu. Pe lânga acestea, a avut si colaborari pentru realizarea costumelor în piese de teatru, precum: Alchimistul, Sefele, De ce fierbe copilul în mamaliga, Împaratul mustelor.

Prima expozitie personala, Sculptura în lâna, a avut loc anul acesta în februarie la Teatrul Masca, unde a expus lucrari de arta textila.

Laura Cherciu Avramescu este absolventa a Universitatii de Arta Bucuresti, Facultatea de Istoria si Teoria Artei, Sectia Conservarea si Restaurarea operei de arta. Este licentiata în Conservarea si Restaurarea picturii pe lemn. A participat la numeroase expozitii de grup sau personale, dintre care le amintim pe cele mai recente de la galeria Elite Prof Art: Culorile toamnei si Calatorind prin lume, precum si participarea la târgul de arta de la Strasbourg ST-ART din luna noiembrie a anului trecut, alaturi de alti artisti, membri ai danaartgallery.ro