Continua inscrierile pentru atelierul de scenaristica SECVENTE

Atelierul de Scenaristica SECVENTE from eugen kelemen on Vimeo.

Vor fi selectati opt participanti, iar unul dintre ei va castiga 10.000 de euro

Perioada de inscriere pentru atelierul de scenaristica SECVENTE a trecut de jumatate, si au mai ramas doua saptamani in care scenaristii cu experienta, sau cei aspiranti; cineastii, sau cinefanii pot sa-si inscrie scenariile de lung metraj fictiune pe www.ateliersecvente.ro.

Ultima zi de inscriere este 20 iulie, iar pe 20 august, dupa analizarea scenariilor primite, se vor anunta cei opt participanti selectati de catre tutorii atelierului: Razvan Radulescu si Alex Baciu.

Prima editie a atelierul de scenaristica SECVENTE se va intinde pe o perioada de sase luni (septembrie 2011- martie 2012) si va fi impartita in trei sesiuni de lucru a cate patru zile fiecare. La finalul atelierului, participantii vor avea ocazia sa-si prezinte proiectele producatorilor si regizorilor autohtoni. Unul dintre scenarii va fi declarat castigator si SAGA FILM va oferi 10.000 de euro pentru cumpararea lui. 
Sub indrumarea tutorilor Razvan Radulescu si Alex Baciu, participantii vor lucra la analizarea, rescrierea si finalizarea scenariilor pe care le-au inscris la atelier. Pe langa consultarile individuale cu tutorii, vor fi organizate cursuri intensive si studii de caz deschise publicului, sustinute de profesionisti consacrati din industria cinematografica romaneasca: Corneliu Porumboiu, Nae Caranfil, Florin Serban, Marian Crisan si Adrian Sitaru. Cei interesati sa participe la aceste cursuri, in calitate de observatori, pot sa trimita un email la adresa contact@ateliersecvente.ro pentru a se inscrie.
Participantii vor fi expusi în cadrul atelierului la adevarata lume a cinematografiei românesti, nu doar la informatii teoretice. Ei vor lucra si vor primi sfaturi de la membri activi ai industriei, vor interactiona cu regizori, scenaristi, producatori si actori. Vor lucra cu tutorii asa cum scenaristii lucreaza cu script-doctori. Participantii vor trece la un nou nivel în cariera lor si nu vor învata doar reguli legate de scrierea scenariilor, ci vor ajunge sa înteleaga cum functioneza întreaga industrie.

Mai multe detalii despre înscriere si regulamentul complet pot fi gasite pe site-ul www.ateliersecvente.ro.
Atelierul este organizat de Asociatia culturala SECVENTE, in parteneriat cu SAGA FILM  si cu sustinerea Centrului National al Cinematografiei.
Parteneri media: Radio Guerrilla, Liternet, Cinemagia, Cinefan, Filmreporter, Cinemarx, Port.ro si Brands & Bears.

Persoana contact: Oana Kelemen – coordonator proiect
Asociatia SECVENTE
Adresa: strada Dimitrie Racovita, nr. 8, sector 2, Bucuresti, Romania
Tel: 021 317 33 60 / 61-63
Fax: 021 317 33 64
Mobil: 0740301855
Email: contact@ateliersecvente.ro, inscrieri@ateliersecvente.ro