CONSTRUCTII AUXILIARE PROVIZORII

16 decembrie, ora 18
Noua galerie de arta contemporana Recycle Nest isi inaugureaza programul de evenimente prin
vernisarea expozitiei CONSTRUCTII AUXILIARE PROVIZORII.

Desi o expozitie de grup a artistilor Ion Grigorescu, Nicu Ilfoveanu & Vlad Gherghiceanu, Sorin Neamtu, Ciprian Paleologu, Virgil Scripcariu si Bogdan Vladuta, evenimentul Constructii auxiliare provizorii nu este rezultatul unui proiect comun. Paradoxal insa, ceea ce absolva de improvizatie si eterogenitate acest eveniment este tocmai asumarea individuala si programatica a precaritatii si nedesavârsirii operelor expuse. Astfel, coerenta proiectului este data de optiunea artistilor de a expune doar lucrari cu o puternica marca de “neterminat”, de “neinchegat” si improvizat. Lucrari abandonate ori doar suspendate pe traseul dintre gând, proiect si opera, greu definibile in absenta unui caracter definitiv.

Pornind de la premisa ca nu exista opera “fara rest”, artistii participanti cauta sa identifice potentialul de resursa creativa si de semnificatie a lucrurilor lasate in urma, oarecum stinghere, neexploatate in proiecte si colaborari. Mai mult, chiar greu integrabile in ceea ce s-ar putea numi stilul recongnoscibil al artistului, intr-un  ciclu, intr-o familie de lucrari. Constructii auxiliare provizorii contine piese cu potential scazut de
expunere, pe care un proiect curatorial „dezlegat” de intimitatea cu procesul creativ al artistului le-ar trece, in mod obisnuit, cu vederea.

Constructii auxiliare provizorii este un eveniment de prezentare a artistilor galeriei dar si unul care rezuma profilul tematic al Recycle Nest. Noua galerie este interesata, in mod special, de arta care raspunde, intr-un fel sau altul, ideii de refolosire, valorificare, reconditionare. Prin aceasta expozitie, Recycle Nest privilegiaza piesele de laborator intim, exemplele de non-finito, „deseul” si restul artistic cu potential percutor.

Recycle Nest va expune artisti care pun problema resurselor – fie prea putine, fie prea multe, difuze ori greu de asumat – devenind astfel o sursa pentru colectionarii avizati si interesati de arta contemporana româneasca.
 

Elena Andrei

316 Comments

Comments are closed.