Conferinta BANDA DESENATA IN PRESA

Afis BD in presa copy

Banda desenata în presa este tema celei de-a doua expozitii din Galeria Muzeului Benzii Desenate. Vernisajul va avea loc joi, 7 iulie 2011, de la ora 19.00, la etajul 4 al Muzeului National de Arta Contemporana si va fi urmat de o dezbatere. Tema ilustrata de exponate va fi întoarsa pe toate fetele de artisti din breasla, printre care Vali Ivan, Matei Branea si echipa Kamikaze.

Banda desenata s-a nascut în paginile ziarelor la începutul secolului 20. Primul personaj notabil a fost The Yellow Kid, care popula paginile ziarului The New York Journal. De atunci, banda desenata s-a diversificat, dar continua sa apara si în mediul în care îsi are originea.

Expozitia Banda desenata în presa prezinta câtiva autori contemporani care s-au facut cunoscuti aparând constant în presa: Lucian Amarii – Jup de la Iasi, care a publicat începând cu anii nouazeci poate mii de planse în ziarele locale, Vali Ivan care, de la venirea lui la Jurnalul National, a publicat foarte multe benzi desenate cu subiecte si stiluri foarte diferite, de la teme politice pâna la teme istorice sau umoristice. Alaturi de ei, expun tinerii Cristian Prandea, Filip Ilie si eM, membri ai echipei Kamikaze, autori prolifici de stripuri politice. Expozantii, organizatorii si invitatii vor discuta, la vernisaj, despre rolul si locul acestei arte în presa romaneasca.

Expozitia va putea fi vizitata pâna pe 10 august 2011.