Concurs și expoziție cu ocazia Nopții Albe a Fotografiei

Cu oameni care te-au inspirat să faci un lucru bun.

”Cel mai simplu lucru de rezolvat atunci când am deschis librăria în decembrie 2007 a fost stabilirea numelui. Unul dintre parteneri, Nicolae, l-a propus și noi l-am îmbrățișat imediat. Tony (Anthony Frost) a fost primul englez din viețile noastre. L-am întâlnit în 1990, era șofer de tir – nicio legătură cu lumea cărții – un om minunat, care impresionat de revoluția privită la televizor în decembrie 1989 și de ce a urmat mai apoi, a început să strângă ajutoare pentru orfani din România mergând din poartă în poartă și organizând apoi mai multe convoaie – Dan, partener și el la librărie, a jucat rolul de interpret pentru unul dintre primele transporturi și ni l-a prezentat pe Tony, impresionat la rându-i de bunătatea și candoarea acestui om – a fost pentru noi toți un foarte drag prieten. Franchețea, stilul direct și buna dispoziție a lui Tony îți mergeau la inimă și-ți rămâneau acolo. Tony a murit în ianuarie, anul acesta, și mă gândesc la el de multe ori păstrându-l în minte așa cum l-am văzut ultima oară în 2008, fisticit, în fața librăriei, neștiind ce să spună, cu ochii în lacrimi.” – Vlad Niculescu, partener la Anthony Frost English Bookshop.

Aflând această poveste, ne-a venit ideea să facem un concurs și o expoziție cu ocazia Nopții Albe a Fotografiei, ediția I, care va avea loc pe 27 iunie 2013 în București.

Trimite-ne o fotografie cu un om care te-a inspirat să faci un lucru cu care te mândrești. Spune-ne cine este, ce ai făcut datorită lui și povestea ta poate fi expusă și premiată la Noaptea Albă a Fotografiei. Toate imaginile primite vor fi văzute de un juriu pe care îl vom anunța în curând, iar primele zece cele mai bune vor fi printate cu ajutorul prietenilor de la Atelierul de Print (www.atelieruldeprint.ro) și expuse în librărie în noaptea respectivă.

Primele trei locuri vor primi:
– locul I – albumul Private Views de Barbara Crane* oferit de librăria Anthony Frost + Love Issue #7 și #8 + curs foto de la F64**;
– locul II – Love Issue #7 și #8 + curs foto de la F64**;
– locul III – Love Issue #8 + curs foto de la F64**;

Trimite-ne imaginea*** și textul într-un mail la loveissuemagazine@gmail.com cu subiectul ”Pentru NAF”. Imaginile înscrise trebuie să aibă minimum 1200px pe latura mare și rezoluție de minimum 240dpi. Data limită pentru trimiterea lucrărilor este marți, 24 iunie, ora 23:59.

Toți cei zece participanți vor primi imaginile printate cadou.
În intervalul 19:00-00:00, librăria Anthony Frost va oferi un discount de 20% pentru toate cărțile.

http://www.dpreview.com/articles/8904604253/private-views-by-barbara-crane
** ”Ghid de coversație vizuală”, Lector George Nicolae – http://www.f64.ro/ghid-de-conversatie-vizuala-in-4-module.html
***toate imaginile vor fi folosite doar în scopul concursului.

Mai multe detalii despre locațiile participante la eveniment și expozițiile pregătite aflați pe www.noapteafotografiei.ro.

Noaptea Albă a Fotografiei este un eveniment organizat de către Pixelpedia, cu sprijinul F64 Studio, care își propune să aducă fotografia mai aproape de publicul larg și să demonstreze că, atunci când este vorba de imagine, tot ceea ce contează este pasiunea și povestea pe care vrei să o spui. – https://www.facebook.com/events/266488883490501/

Parteneri ai acestui eveniment sunt Illy, DentEstet. Partener media principal este Radio Guerrilla. Parteneri media: All Hollow, Anyplace.ro, ArtClue, ArtOut, București Optimist, Clubul Foto, Feeder, Get Lokal, Igloo, Love Issue, Modernism.ro, Oitzarisme, Sub25, Urban.ro, VICE.