CIV: Arhiva în societatea spectacolului contemporan

24 marie, ora 19.00

DEZBATERE la Centrul de Introspectie Vizuala

Candidatul la presedintie Florin Flueras (performer si coregraf) va participa la dezbaterea Arhiva în societatea spectacolului contemporan, alaturi de Mihai Burcea (cercetator IICCMER si activist Militia Spirituala) si de Gianina Carbunariu (dramaturg si regizor). 

Dezbaterea are loc în cadrul ARHIVEI "CAPETE INFIERBANTATE" 13-15 IUNIE 1990 / Making of NR.3 (18 martie – 12 aprilie 2011).

Arhiva reprezinta memoria mobila a unui eveniment. Traficul de idei si de practici care-si are sursa în etape de lucru succesive. 

Arhiva e un performance cumulativ, un multiplu de naratiuni, care foloseste mai multe structuri de informatii: întîlniri live,documente, însemnari, numere de telefon, transcrieri, retranscriei, înregistrari audio si video, variante de scenariu, variante de costume, fetele celor pe care i-ai întîlnit si ale celor pe care îi aveai notati, undeva pe-o foaie, si n-ai mai avut timp sa-i întîlnesti. 

În analiza arhivei unui eveniment avem acces la o realitate-stoc de oameni, evenimente si obiecte.

Arhiva ne ofera, retroactiv, spectacolul procesual. Imaginea din spatele produsului chestioneaza presiunea spectacolului finit, atît de opresiva în logica vandabilitatii contemporane.

Capete înfierbîntate, 13-15 iunie 1990 a fost gîndit ca un proiect-arhiva a memoriei recente, ca o documentare – prin interviuri, extrase de presa, rapoarte, imagini – a celor care au construit o felie consistenta de trecut mediat. Ne-am propus sa arhivam performativ o istorie vulnerabila prin adevarurile multiple, contradictorii si complemantare care o definesc. 

Va invitam la o dezbatere despre metode, structuri si formule de arhivare în economia spectacolului contemporan.

Coordonatori dezbatere: Mihaela Michailov si David Schwartz.

279 Comments

Comments are closed.