CIV: 1:1 – Guido van der Werve si Yael Bartana

nummer zeven

CENTRUL DE INTROSPECTIE VIZUALA : 1 : 1
GUIDO VAN DER WERVE : YAEL BARTANA

Joi 25 Noiembrie ora 19.00 / Thursday 25 November 7pm
www.pplus4.ro

Ultimul eveniment în acest an din seria de proiectii 1:1 este dedicat artistilor Guido van der Werve si Yael Bartana.

Kings of the Hill 01

GUIDO VAN DER WERVE (1977, Papendrecht, Olanda) a studiat pianul la Conservatorul din Rotterdam si arheologia si limba rusa la Universitatea Amsterdam, înainte de a fi acceptat la Academia de Arta Gerrit Rietveld la sectia pictura. Renuntarea la pictura pentru performance a fost o decizie luata înca de la început la academie. Dar nefiind interesat de o productie live, van der Werve a început sa-si înregistreze performance-urile. În dezoltarea acestor documentatii, van der Werve a devenit interestat mai mult de film si de limbajul cinematografiei. În prezent traieste si lucreaza la New York.

1:1 prezinta lucrarile Nummer vier (I don't want to get involved in this, I don't want to be part of this, talk me out of it), 2005, 11'45'', Number drie (take, step, fall), 2004, 10'38'' si Nummer zeven (The clouds are more beautiful from above), 2006, 8'49''; (sound, colour)
Collection Netherlands Media Art Institute

YAEL BARTANA (1976 în Kfar-Yehozkel, Israel) este licentiata la Academia de Arte si Design din Ierusalim, masteranda a Scolii de Arte Vizuale din New York. Participa în cadrul programul Rijksakademie între 2000 si 2001. Lucrarile lui Bartana se concentreaza în principal pe relatia dintre ritual si identitate în societatea israeliana, analizând practicile care constituie identitatea, în special în relatie cu notiuni traditionale si contemporane, precum gen, pozitie si etnie. În majoritatea lucrarilor Bartana foloseste secvente documentare filmate în spatii publice sau semi-publice la evenimente colective care contribuie la formarea identitatii. În prezent traieste si lucreaza în Amsterdam si Tel Aviv.

1:1 include: Kings of the Hill, 2003, 7'30'', A Declaration, 2006, 7'31'', Summer Camp 2007, 12'00'' (sound, colour)
Collection Netherlands Media Art Institute

Eveniment organizat de Centrul de Introspectie Vizuala / Asociatia pepluspatru.

Cu sprijinul/ With the support of: Ambasadei Regatului Tarilor de Jos în România si a Institutului Olandez de Arta Media, Amsterdam (NIMk).

În parteneriat cu/ In partnership with: UAP

Parteneri media/ Media Partners: Arhitectura, Arhitext, Igloo media, 9am, WebPR, Radio Romania Cultural, hipmag.ro, modernism.ro, studentie.ro, veiozaarte.ro, ARTBOOM.ro, neaparat.ro, stiupecineva.ro, artactmagazine.ro, revista Arte si Meserii, TATAIA, gingergroup.ro, artclue.ro.